Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Zdjęcia na stoku w mrozie

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kępno

Domyślnie

Dzięki za rady, powoli temat coraz bardziej mi się rozjaśnia i widzę blędy sprzed roku

Cytat Zamieszczone przez tantal Zobacz posta
    Na Twoim aparacie czy moim ? ;-) Jak zdradzisz czym się posługujesz, pewnie ktoś chętnie coś dopowie.
    Zapomniałem napisać - 60d

polm

Dokładnie o takie jak pokazałeś. Żonka czasami jak się zapędzi i musi nagle skręcić (bo jakiś inteligent jezdzi sobie w poprzeg stoku) to prawie coś takiego wyjdzie.
    Z tą żabia perspektywa i hamowaniem też dobre, za bank wykorzystam

janmar
    Z tym niskim słońcem mi się podoba. Niby często to widzę na zdjęciach ale teraz dopiero mi rozjaśniłeś abym takie też zrobił.

Odnośnie wywrotek to się raczej nie boje że ja pocaluje śnieg gorzej jak ktoś wjedzie w Ciebie albo nagle pojawi się przed tobą jak jedziesz szybko.

2 lata temu matka z dzieckiem wjechała mi tak i miałem wybór w nią, w dziecko albo "siatke na któliki" i wybrałem siatkę... a specjalnie jechałem przegiem stoku i to stroną gdzie nikt nie stawał.

A w czym wozicie sprzęt? mam torbę LOWEPRO ale na stok się nie nada. A do zwykłego plecaka nie dam aparatu i lampy..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Plecak foto.Najlepiej Kata.Pancerny jest on,termoizolowany b,silnie na slońce i mróz.Słonko Ci piknie śnieg wyrzeżbi gdy niskie ,a i kolory..wiadomo, złote godziny.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 26-01-2012 o 23:10

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mithil Zobacz posta
    Dzięki za rady, powoli temat coraz bardziej mi się rozjaśnia i widzę blędy sprzed roku

polm

Dokładnie o takie jak pokazałeś. Żonka czasami jak się zapędzi i musi nagle skręcić (bo jakiś inteligent jezdzi sobie w poprzeg stoku) to prawie coś takiego wyjdzie.
    Z tą żabia perspektywa i hamowaniem też dobre, za bank wykorzystam

....
    A w czym wozicie sprzęt? mam torbę LOWEPRO ale na stok się nie nada. A do zwykłego plecaka nie dam aparatu i lampy..
    Pisząc o zdjęciu na krótkiej ogniskowej i z kontrą miałem coś takiego na myśli
    http://www.skirebel.com/magazine/wp-...-1-300x199.jpg

a zdjęcie w szczycie łuku to np. coś takiego
    Nie wiem czy nie za duże dlatego link.

A jak już zabraknie sił to można coś w ten deseń
    http://www.skileb.com/community/wp-c...on-fashion.jpg

Plecaka używam Lowepro "slingshot coś tam", chodzi o to żeby był na jednej szelce z pasem biodrowym. Biorę body + 2 lub 3 szkła w tym 70-200 2.8, czasem jeszcze lampę 430Ex i inne pierdoły. W jeździe trochę przeszkadza nierówno rozłożony ciężar. Najpierw trzeba się przyzwyczaić, a potem odzwyczaić . Wygląda się trochę obciachowo, jak z workiem na obrok dla konia, ale na krzesełku jest bardzo wygodnie i bezpiecznie. Wcześniej używałem jakiegoś tradycyjnego Lowepro i mnie ten plecak wypychał z krzesełka gdy był na plecach. Zdejmowania, zakładanie, trzymanie w ręku, do tego kije w drugim ręku przy każdym wjeździe to okropna niewygoda. Używam tego plecaka 6 sezon, kupiłem go specjalnie w celach foto-narciarskich. Pewnie są jeszcze inne rozwiązania, ale ja przy swoich > 100kg wagi i dużych prędkościach łapię czasem spektakularne dzwony, a jeszcze nic mi się w nim nie zniszczyło.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 27-01-2012 o 11:16
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kępno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    Pisząc o zdjęciu na krótkiej ogniskowej i z kontrą miałem coś takiego na myśli
    http://www.skirebel.com/magazine/wp-...-1-300x199.jpg
    a zdjęcie w szczycie łuku to np. coś takiego
    Nie wiem czy nie za duże dlatego link.

A jak już zabraknie sił to można coś w ten deseń
    http://www.skileb.com/community/wp-c...on-fashion.jpg

Pierwsze zdjęcie to jest to co ja i żona chciałbym zrobić

Drugie to ja chciałbym zrobić, żonka już niekoniecznie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    Plecaka używam Lowepro "slingshot coś tam", chodzi o to żeby był na jednej szelce z pasem biodrowym. Biorę body + 2 lub 3 szkła w tym 70-200 2.8, czasem jeszcze lampę 430Ex i inne pierdoły. W jeździe trochę przeszkadza nierówno rozłożony ciężar. Najpierw trzeba się przyzwyczaić, a potem odzwyczaić . Wygląda się trochę obciachowo, jak z workiem na obrok dla konia, ale na krzesełku jest bardzo wygodnie i bezpiecznie. Wcześniej używałem jakiegoś tradycyjnego Lowepro i mnie ten plecak wypychał z krzesełka gdy był na plecach. Zdejmowania, zakładanie, trzymanie w ręku, do tego kije w drugim ręku przy każdym wjeździe to okropna niewygoda. Używam tego plecaka 6 sezon, kupiłem go specjalnie w celach foto-narciarskich. Pewnie są jeszcze inne rozwiązania, ale ja przy swoich > 100kg wagi i dużych prędkościach łapię czasem spektakularne dzwony, a jeszcze nic mi się w nim nie zniszczyło.
    Czyli mówisz że plecaki takie chronią sprzęt przed dzwonami? Może jakiś sobie na szybko sprawię

Chociaż mi i zwykły by pasował na ten wyjazd - nie musi być slingcostam, bo jade do Świeradowa a tam jest kolej gondolowa więc nie ma kombinacji z siadaniem na krześle

No to w weekend, będę może się jakość szkolił aby łapać szybki obiekt koło mnie przejeżdżający na szerokim

A co do przeniesienia to ok, jak tam chcecie
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 27-01-2012 o 11:16

Uprawnienia umieszczania postów