Nie wiem jak z jakością ale za 30x30 wołać ponad 550 zł + 30 za każdą rozkładówkę jest MZ bardzo dużo.
Nie wiem jak z jakością ale za 30x30 wołać ponad 550 zł + 30 za każdą rozkładówkę jest MZ bardzo dużo.
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
dla PRO jest inny cennik. "trochę" taniej niż 550+30.
życie zaczyna się po 50tce (najlepiej f1.2L) | www.arturbukowski.com
doczytałem![]()
Wszyscy piszą gdzie robić, a gdzie nie robić, a mnie interesuje w czym.
Czy używacie programów sugerowanych przez firmy robiące książki/albumy, czy używacie własnych rozwiązań?
Mam zamiar sam drukować fotoalbumy (dla siebie bo uważam, że album ze zdjęciami 10x15 w "dobie fotoalbumów" to nieporozumienie).
Do tej pory używałem do tego Corela, ale pliki rzędu 700Mb na album i czekanie kilka minut na zapis każdej zmiany w projekcie jest trochę męczące.
Chciałbym się dowiedzieć jaki macie workflow?
5DII+17-40+24-105+70-300IS+105+50=5DII+121-300IS=121+5(DII-60IS)
Korzystam z programów od dostawscy fotoablumów. Może w Photoshopie można zrobię lepiej i ciekawiej ale trwa to zdecydowanie dłużej
foto-albumy, w których rozkładówki są drukowane na ploterze są zawsze droższe niż te w których są "wydruki" z minilabu. W zamian otrzymujesz dużo większy gamut (adobe vs. sRGB). W praktyce przekłada się to na nieobcinanie nasyconych kolorów. Najlepiej sprawdzić to porównując jakieś zdjęcie w soft proofie z podpiętym profilem z labu i z plotera. Jak to zrobiłem za pierwszym razem to trochę się zdziwiłemTylko te ceny...ech.
Oczywiście tyczy się to wszystkich firm drukujących na ploterze.
Miłego dniamoja www
no jest to oczywiste jednakże 550 zł za fotoalbum to dużo nadal uważam, w większości drukuje 2+1 więc wycodzi na same albumy 1650 zła gdzie dalej, musiałbym kasować za fotografowanie 3-4 tysiącie
550zł wychodzi za album 30x30 wydrukowany na ploterze w skórze naturalnej. mniejsze albumy dla rodziców też robisz takie duże? ja robię 20x20 i styka.
cena jest wysoka, ale to do klienta należe decyzja czy chce mieć album w ekoskórze, czy dobry ładny i skórze naturalnej. z Twojej strony proces projektowania jest taki sam.
do tej pory robiłem zarówno dla rodziców i młodych jednakowe, ale widzę że taki 20x20 będzie dla rodziców dobrym rozwiązaniem
i tak jak napisałem - to tylko pytanie do klienta co chce. nadal możesz zamawiać tam gdzie taniej. jednak ręczę, że widać różnicę. nawet moja mama dla której różne kolory na odbitkach to "zabobony" zauwazyła różnicę między polecanymi przeze mnie kilka postów wyżej albumami, a tymi które robiłem w NF