Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 159

Wątek: Zestaw do sportu

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To coś z tym czytaniem nie bardzo :wink:.
    50D ma ten sam układ AF co 40D. A mikroregulacji w 50d nie ma :cool:.
    jak nie ma jak jest
    2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
    Regulamin pkt8.

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To coś z tym czytaniem nie bardzo :wink:.
    50D ma ten sam układ AF co 40D. A mikroregulacji w 50d nie ma :cool:.
    eee? jak to nie ma mikroregulacji ? a co do AF to niby wszystkie krzyżowe w przeciwieństwie do 40d? czy jednak faktycznie google kłamie ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Racja mikroregulacja jest (pomyliło mi się z 60D) Natomiast układ AF jest taki sam (w 40D też są wszystkie krzyżowe) .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

a tak z ciekawości, ktoś może napisać z doświadczenia własnego, jak się ma autofocus z 30d do 50d w zdjęciach sportowych (sportowo podobnych warunkach) ?
    C1D3-S35mm1.4

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    ...Hmmm wyczytałem, że 50d ma lepszy AF? W sumie to przekonała mnie dość mocno mikro regulacja AF. Czyli co do puszki w sumie wracam do punktu wyjścia i najbardziej przychylam się ku 50d...
    Żeby się nie powtarzać, to odsyłam do :wink:

http://www.canon-board.info/showthre...00#post1010300

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie

Mam do kupienia 1d II w dobrym stanie z niskim przebiegiem za cenę 50d również w dobrym stanie i niskim przebiegiem... W takim wypadku decyduje się na to 1d II tylko pytanie, czy wszystkie szkła będą tam śmigały jak trzeba ?

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

współpracuje [...] z pewna gazetą, [...] generalnie będzie wszystko! Piłka w słoneczne dni, piłka przy jupiterach na stadionie, sporty halowe typu siatka kosz itd... dosłownie wszystko co ze sportem związane.
    Jakie ligi i jakie hale - jak ktoś pisał - chodzi o oświetlenie. Jaka gazeta - (drukowanie - tu istotną rolę odgrywa papier, czy zdjęcia lecą tylko i/lub do internetu). W przypadku gazety plusem jest to, że najczęściej do druku leci 1 zdjęcie z wydarzenia (ale musi być ostre, jasne i niezaszumione), do internetu ok. 10 (z czego można mocno wyostrzać, jeśli to konieczne). Do notek trenerskich i innych statycznych (sylwetki, wywiady itp.) wystarczy cokolwiek.
    KGR od biedy z używalnym ISO 1600 + szkło f2.8 i na hali da rade (no chyba, że jest faktycznie słabe światło)
    Tu przykład halowej miernoty oświetleniowej i 1D2. Dla porównania 5D + 85 1.8 - ten sam mecz (na stronie SPR Lublin są zdjęcia z innych hal - różnica widoczna od razu). Jak myślisz o reporterce, to zdecydowanie FF (niepełnoklatkowe też) i jasne stałki.
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinski Zobacz posta
    W przypadku gazety plusem jest to, że najczęściej do druku leci 1 zdjęcie z wydarzenia (ale musi być ostre, jasne i niezaszumione)
    ekhm, wystarczy ostre i nie za ciemne

Tu przykład halowej miernoty oświetleniowej i 1D2. Dla porównania 5D + 85 1.8 - ten sam mecz (na stronie SPR Lublin są zdjęcia z innych hal - różnica widoczna od razu).
    ja roznicy nie widze - to i to do ****, po podpieciu tej 85 do 1d2 znacznie lepsze efekty mozna uzyskac

Jak myślisz o reporterce, to zdecydowanie FF (niepełnoklatkowe też) i jasne stałki.
    ???????

Chyba szybka puszka + jasne zoomy

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Jak myślisz o reporterce, to zdecydowanie FF (niepełnoklatkowe też) i jasne stałki.
    Zdecyduj się na jedno, nie słyszałem o nie pełno klatkowym FF :wink:

Za te pieniądze, którymi dysponuje autor ja nadal celowałbym w używane 40D. Znając życie, to i tak szkła będziesz dobierał z canonowskiego marketu. Z mikro-regulacji skorzystasz z dwa razy, a po czasie stwierdzasz, że na jakimś tam szkle mikro-regulacja nie wystarcza. Szkło mija się z zakresem
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

"Też" - te z kropą 1,3. Jest gdzieś wątek na forum o nim (tzn. 1 d2).
    Cytat Zamieszczone przez Andrus
    wystarczy ostre i nie za ciemne
    Zależy jaki papier. W przypadku tych najsłabszych, trzeba brać pod uwagę przyrost rastra (do 30%). Jak masz "nie za ciemne zdjęcie", to w efekcie ryzyko, że będzie ciemne (ciemniejsze), wzrasta.
    Cytat Zamieszczone przez tenże
    ja roznicy nie widze - to i to do ****
    Bez jajek...
    Cytat Zamieszczone przez tenże
    Chyba szybka puszka + jasne zoomy
    Jasne zoomy? Są takie? Powiedzmy, że 2.8 to "jasny", ale może okazać się niewystarczający. W zasadzie, co to komu szkodzi (jak ktoś chce zooma, niech używa, ale jak ktoś powiedział "nie ma nic ponad DOBRE JASNE SZKŁO"). "Nie za ciemne" zdjęcia polecą do gazety i niech fotoedytorzy (o ile są...) główkują, co z tym fantem zrobić, a jakże. Zakładając, że sprzęt ma być do każdego sportu, trzeba nastawić się na to, że prędzej czy później trafi się na kiepskie warunki, w których sprzęty i za 5,5 tys. zł "no pasaran". Fotograf SPR-u miał 1d2 i narzekał - zarówno na AF (bo ciemno...), i światło (w przypadku meczów wyższoligowych problemu ze światłem nie powinno być, akurat ten był dość specyficzny), i ISO ("pastele po odszumianiu").
    Ostatnio edytowane przez Kinski ; 20-12-2011 o 02:22
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów