Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Którego sie pozbyć

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Mając do wyboru 17-85 USM, a tamrona 17-50 wybrałbym jednak 17-85
    Bardzo odważne stwierdzenie...

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Na ten temat zdania są podzielone.
    Tak, na tych co mieli te szkła i mają coś do powiedzenia w temacie i na tych, co piszą bzdury .

A w temacie, to obydwa szkła są marnej jakości i może na początek będą na chwilę ok, ale jak ktoś oczekuje czegoś więcej, to należy się ich pozbyć, a to niestety łatwe nie będzie.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta

Tak, na tych co mieli te szkła i mają coś do powiedzenia w temacie i na tych, co piszą bzdury .

A w temacie, to obydwa szkła są marnej jakości i może na początek będą na chwilę ok, ale jak ktoś oczekuje czegoś więcej, to należy się ich pozbyć, a to niestety łatwe nie będzie.
    Ze sprzedażą tych szkieł nie ma najmniejszego problemu. Ktoś kiedyś rozpuścił plotkę, że 28-135 to "ukryta elka" , natomiast 17-85 ma fajny zakres na cropie oraz wydajną stabilizację. Jak ktoś nie lubi/nie może wydawać wiele i jest gotów na spory kompromis, to kupi (a jest takich wielu). Ja kupiłem te szkła niejako z ciekawości, jak na cropie sprawdzą się w roli "plecakowców". 28-135 odpadł z tej konkurencji dosyć szybko,a 17-85 jakoś to przetrzymał. Tasiemkę przysłony w 17-85 oczywiście urwałem - kosztowało mnie to 240 zł . Generalnie jestem daleki od polecania 17-85, ale 28-135 na cropie odradzam.

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Matsil, nie potwierdzę Ci tego zdjęciami, bo nie mam tego szkła u siebie. Jednak przytoczę Ci wycinki z rozmowy ze znajomym. Sam nie byłem zbytnio przekonany do tych szkieł bez symbolu "L" w nazwie.

17mm, stabilizowany, szybki (silnik USM), zwarta obudowa, nie dużych rozmiarów
    Tymi słowami kierował się mój znajomy opisując 17-85. Jako, że to szkło nie jest zbytnio chwalone na forach, to i tak swoje zadanie spełnia. Dla mnie 1mm różnicy pomiędzy tym szkłem, a kiciakiem (18-55), to nic nadzwyczajnego. Jednak takiemu amatorowi jak on daje to minimalne poczucie tego szerokiego kąta. Miał do czynienia z tamronem kilka razy, ale nie dał rady się przekonać. Irytował go wolny silnik AFu.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Matsil, nie potwierdzę Ci tego zdjęciami, bo nie mam tego szkła u siebie. ...
    U mnie też się nie błąka...ale jest wątek poglądowy: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=57983

Oczywiście http://www.tekstowo.pl/piosenka,dezerter,bzdury.html
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uprawnienia umieszczania postów