Pokaż wyniki od 1 do 10 z 172

Wątek: Photoshop a wielordzeniowy procek

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    to ja w temacie juz napisze , jak z prockami amd 6 czy nawet 8 rdzeniowkami a praca z ps5 ? ktos mial jakies doswiadczenie ?

chce sie pozbyc imaca i wrocic do pc , zastanawiam sie na amd wlasnie
    Mam Intela i7 i Win7x64. Niestety, tak jak CS5 na dużo słabszym komputrze z x32 chodził bez zarzutu, tak na x64 nie moge dojść o co biega. Kiedy otworze kilkanaście niezbyt ciężki jpg i wykonuję różne operacje typu zmniejszanie, usuwanie pewnych elementów etc. etc. - podstawówka, Photoshop bez jakiejś zdefiniowanej prawidłowości wykrzacza mi się. Czasem się nie wykrzacza, czasem tak. RAWów mogę otworzyć choćby 200 na raz w ACR i problem nie wystąpił ani razu.
    Dodawałem dostępnej pamięci, zwiększałem plik wymiany, wrzucałem na inną partycję. Nic nie pomaga.
    Reasumując, moje doświadczenia są takie, że może byc problematycznie.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Mam Intela i7 i Win7x64. Niestety, tak jak CS5 na dużo słabszym komputrze z x32 chodził bez zarzutu, tak na x64 nie moge dojść o co biega. Kiedy otworze kilkanaście niezbyt ciężki jpg i wykonuję różne operacje typu zmniejszanie, usuwanie pewnych elementów etc. etc. - podstawówka, Photoshop bez jakiejś zdefiniowanej prawidłowości wykrzacza mi się. Czasem się nie wykrzacza, czasem tak. RAWów mogę otworzyć choćby 200 na raz w ACR i problem nie wystąpił ani razu.
    Dodawałem dostępnej pamięci, zwiększałem plik wymiany, wrzucałem na inną partycję. Nic nie pomaga.
    Reasumując, moje doświadczenia są takie, że może byc problematycznie.
    A moje są wprost przeciwne. Na x64 od ładnych paru lat pracuję i zero problemów. Wcześniej na procesorze Core2Quad Q9650 i 8GB DDR2, teraz od pół roku na Core i7 960 i 6GB DDR3. Były i setki rawów i dziesiątki tiffów/jpgów, a i kilkanaście zdjęć robionych na raz (porównywanie czy sklejanie czegoś tam). Oczywiście obecny zestaw jest o wiele wydajniejszy.
    Problematyczna raczej nie jest sama wersja czy 32 czy 64bit oprogramowania, a najczęściej jakieś najsłabsze ogniwo w całym zestawie komputerowym, albo po prostu indywidualne doświadczenia, których nie ma co nieostrożnie uogólniać.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Problematyczna raczej nie jest sama wersja czy 32 czy 64bit oprogramowania, a najczęściej jakieś najsłabsze ogniwo w całym zestawie komputerowym, albo po prostu indywidualne doświadczenia, których nie ma co nieostrożnie uogólniać.
    Szukam tego ogniwa, na razie bezskutecznie.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów