Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Jedyne na co możesz czekać, to ~10-15% spadek cen 5d2 około pół roku po wejściu w dystrybucję PL, więc nie wcześniej niż rok-półtorej od daty premiery. Warto czekać?
    Nie warto. Zbieram kase i zamawiam. Tylko mam dylemat wygoda ( 24-70 ) vs jakość ( coś szerokiego,50,85 ).
    Naczytałem się różnych opinii o zoomie C 24-70 2.8 - niektóre pochwalne, inne nie bardzo hehe.
    Częścią video chce się zająć żona i zoom to ukłon w jej stronę tylko muszę jeszcze raz zobaczyć jakiś film na yt czy vimeo jak to wygląda przy zmianie ogniskowej, pewnie trzęsie niemożebnie ;p.
    Dlatego zastanawiałem się w jaką stronę, zapewne ułatwiającą pracę użytkownikowi, pójdzie canon odnośnie funkcji video.
    Ostatnio edytowane przez s1nn3r ; 03-12-2011 o 10:00

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez s1nn3r Zobacz posta
    Nie warto. Zbieram kase i zamawiam. Tylko mam dylemat wygoda ( 24-70 ) vs jakość ( coś szerokiego,50,85 ).
    Naczytałem się różnych opinii o zoomie C 24-70 2.8 - niektóre pochwalne, inne nie bardzo hehe.
    Częścią video chce się zająć żona i zoom to ukłon w jej stronę tylko muszę jeszcze raz zobaczyć jakiś film na yt czy vimeo jak to wygląda przy zmianie ogniskowej, pewnie trzęsie niemożebnie ;p.
    Dlatego zastanawiałem się w jaką stronę, zapewne ułatwiającą pracę użytkownikowi, pójdzie canon odnośnie funkcji video.
    No raczej zmiana ogniskowej podczas kręcenia w szkłach do fotografii to padaka totalna...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBAwo Zobacz posta
    No raczej zmiana ogniskowej podczas kręcenia w szkłach do fotografii to padaka totalna...
    Wcale nie gorsza jak przy szkłach do wideo, jeśli wszystko trzyma się w ręku tak jak do fotografii.
    Nie bez powodu są statywy i przekładnie follow-focus do filmowania lustrzankami.
    Nawet najtańsze kitowe szkło da znacznie lepszy efekt jeśli użyjemy stabilizacji naramiennej oraz nawet najprostsze follow-focus zrobione z trytytek jak te:
    http://www.enjoyyourcamera.com/Video...ner::4930.html

Uprawnienia umieszczania postów