Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Odkąd wprowadzili 7D, to wszystkie kolejne lustrzankowe premiery są "nieco" wybite ze znanych ram czasowych. Prywatnie uważam, że jest miejsce na lustrzankę z dużą ilością megapikseli (prawdopodobnie będzie to ten ufilmowiony aparat zapowiedziany miesiąc temu, równoległy do 1D X) oraz na następcę 5D Mark II (tu specyfikację można swobodnie odgadywać, ale logicznym wydawałoby się użycie tej samej matrycy co 1D X, bez szybkostrzelności na poziomie 12 kl./s - taka kombinacja nie będzie podgryzać filmowej "jedynki"). Kiedy będą w sprzedaży? Aronou.
    Canon zaklina się, że nie będzie w jego ofercie większej matrycy niż ta z 1DX...
    Czyli, że filmowy DSLR będzie miał pewnie bardzo małą matrycę z wypasionymi funkcjami video. 5D3 ma niby być uzupełnieniem tej video jedynki...
    Czyli kurde wychodzi na to, że rozdzielą 5 na mkIII i jakieś 3D.
    Bo inaczej byłby tylko amatorski segment 1100D 600D 60D pół-profi 7D fotograficznie dłuuuugo nic i ultra profi 1DX?
    W sumie tam złączyli tu podzielą. Im więcej matryc FF tym lepiej
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Canon zaklina się, że nie będzie w jego ofercie większej matrycy niż ta z 1DX...
    A jakieś dane po temu - znaczy się źródło :wink:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów