Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Jak kupić ostry obiektyw, czyli testy w sklepie.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Ja wybieram jakiś megamarket wysyłkowy z pralkami i lodówkami, bez sklepu stacjonarnego, upewniam się że poszukiwanego obiektywu nie ma na stanie a tylko w ofercie, kupuję , czekam aż sobie go sprowadzą. Po przysłaniu przez ustawowe 10 dni testuję obiektyw. W ten sposób żyję w przekonaniu, że mam "statystyczny egzemplarz" a nie wypalcowanego kartofla, którego od miesięcy odrzucają "testerzy" z czym spotykałem się w tzw. sklepie specjalistycznym. Wcześniej robiłem zakupy inaczej i było tak sobie.
    No chyba, że to Tamron to testuje go Cichy ;-).
    Są jednak obiektywy, którym tak zafajdano papiery (Sigma 50/1,4; C24-70/2,8L) że w ogóle bałbym się do nich podchodzić .
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Są jednak obiektywy, którym tak zafajdano papiery (Sigma 50/1,4; C24-70/2,8L) że w ogóle bałbym się do nich podchodzić .
    i kupiłem taką Sigme w Fotojoker - z zafajdanymi papierami ,na dodatek wymacany ze aż się kleił od innych paluchów , uprzednio szukając sztuki bez FF ( bo w okolicznych sklepach chyba wszystkie Sigmy mają tą przypadłosc ). zniechęcony wysyłką do kalibracji w końcu nie było wyjscia trzeba bylo wysłac do kalibracji i pożegnać sie z body na dwa tygodnie . od tego momentu jest to prawie ze podstawowe szkielko .
    Ostatnio edytowane przez krzys41 ; 11-12-2011 o 23:11

Uprawnienia umieszczania postów