Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Tworzenie albumów - na czym pracujecie

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

photojunction
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hazy Zobacz posta
    Jerzy, masz na myśli iPhoto?
    iPhoto i Aperture

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Najlepszy PS, jest uniwersalny i praktycznie nie ma ograniczeń. Przy odrobinie wprawy można zrobić nawet szybciej album o ile nie korzysta się z automatów zawartych w innych programach. W razie czego w ps można nanieść jeszcze drobne poprawki.
    Trzeba jedynie sobie wypracować swoje szablony, można też chyba kupić.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasiulap Zobacz posta
    To może ja się wypowiem bo to moje

Lumapix.com - fotofusion extreme, nietanie ale świetne narzędzie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez szybki-pl Zobacz posta
    fotojoker cewe fotoświat - tylko wersja na papierze foto (zwykłej nie toleruje)
    <facepalm>
    Ostatnio edytowane przez ripek ; 18-11-2011 o 20:30 Powód: Automerged Doublepost
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    To może ja się wypowiem bo to moje

Lumapix.com - fotofusion extreme, nietanie ale świetne narzędzie
    Wow, powiem szczerze, że z opadniętą szczęką oglądałem demko.
    Dobre narzędzie! Tylko faktycznie cena konkretna.
    Tylko mam jedną wątpliwość.
    Od razu powiem, że mój sposób jest do d... bo składam w PSie co jest czasochłonne i wcale nie najwygodniejsze, ale dla mnie ma jedną zaletę.
    Składam pod wymiar i pod wymiar ostrzę każdą fotę co tutaj jest mało możliwe (znaczy no niby jak się ten cały template ułoży to można po kolei wszystko wrzucać do PS i ostrzyć... No ale nie wiem czy wtedy poprawa czasu pracy będzie na tyle nadal znacząca żeby inwestować 1000PLN
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Fakt, narzędzie bardzo dobre. Niemniej jednak sam układ rozmieszczenia i efektów dla każdej strony trzeba dopasowywać do konkretnej puli zdjęć, jakiego by nie użyć narzędzia. Trzeba myśleć nad układem. Właściwie to zajmuje mi najwięcej czasu. Mimo posiadania sporej bazy gotowych stron zawsze coś trzeba przerabiać, żeby pasowało. Niby kopiuj/wklej, ale jednak musi wszystko grać.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Od razu powiem, że mój sposób jest do d... bo składam w PSie co jest czasochłonne i wcale nie najwygodniejsze, ale dla mnie ma jedną zaletę.
    Składam pod wymiar i pod wymiar ostrzę każdą fotę co tutaj jest mało możliwe (znaczy no niby jak się ten cały template ułoży to można po kolei wszystko wrzucać do PS i ostrzyć... No ale nie wiem czy wtedy poprawa czasu pracy będzie na tyle nadal znacząca żeby inwestować 1000PLN
    w photojunction jak już ułożysz sobie album to możesz użyć PSa do wygenerowania plików. np tiff z warstwami. potem już poprawiasz w ps co tylko chcesz
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Jesli robisz to za pieniądze to uwierz że warto. Moj pierwszy album skladalem w PS przez chyba tydzień... Teraz album 20 rozkładówkowy tworzę w godzinę. Przy 20-30 albumach rocznie oszczędności są oczywiste

Jest możliwość eksportowania do PSD ale nie uzywam bo ostrość wyeksportowanego projektu pod albumy które produkuję jest idealna.

Jest jeszcze drugi program zrobiony przez znajomego ze Szwecji:
    http://pixbookdesign.com/

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Jesli robisz to za pieniądze to uwierz że warto. Moj pierwszy album skladalem w PS przez chyba tydzień... Teraz album 20 rozkładówkowy tworzę w godzinę. Przy 20-30 albumach rocznie oszczędności są oczywiste

Jest możliwość eksportowania do PSD ale nie uzywam bo ostrość wyeksportowanego projektu pod albumy które produkuję jest idealna.

Jest jeszcze drugi program zrobiony przez znajomego ze Szwecji:
    http://pixbookdesign.com/
    Mi książka w PSie zajmuje mniej więcej jeden dzień.
    Najgorzej jest jak napisał magart - koncepcja ułożenia zdjęć, a potem kadrowanie i ostrzenie pod wymiar. Tutaj całość się upraszcza...
    Poza tym zawsze pozostaje opcja żeby doostrzyć cały plik, też tak można...
    Godzina to naprawdę niezły wynik więc faktycznie może się opłacać.
    A z szablonów nie korzystam bo to i tak bez sensu nie ma chyba takiego co by mi zawsze pasował
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Nie mowie ze w PS sie nie da Ja robilem moj projekt kilka lat temu i pamietam ze zdjęcia jako warstwy spowodowały że jedna rozkładówka to było z pół gigabajta. Dlatego polecam narzędzia które renderują projekt na końcu.

Godzina to w najlepszym przypadku jeśli zdjęcia są dobre i nie ma nad czym się zastanawiać Ja projekty robie w jednym stylu np.
    http://www.marcinbittner.com/fotoalb...m=JustynaRafal

I akurat z FotoFusion mi się świetnie pracuje. Brakuje tylko jakiegoś systemu do współpracy z klientem n/t zmian w albumie.

Ja szablonów nie używam bo też ciężko dopasować szablon do konkretnego zlecenia ale jak widac na filmiku z lumapix bardzo szybko tworzy i modyfikuje się ramki.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów