Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Canon EF 14 mm f/2.8L USM II

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Jakby nie patrzyć, to nie jest.obiektyw który powinien mieć w oznaczeniu L . Nie może być tak, że samyang jest porownywalny a 8-krotnie tańszy

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirco Zobacz posta
    Jakby nie patrzyć, to nie jest.obiektyw który powinien mieć w oznaczeniu L . Nie może być tak, że samyang jest porownywalny a 8-krotnie tańszy
    No chyba, że Samyangowi przyznać "L"
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tryton Zobacz posta
    No chyba, że Samyangowi przyznać "L"
    L-ki canona, to obiektywy o najwyższej/jak na możliwości firmy canon/ jakości wykonania. Samyang chyba aż tak dobrze wykonany to nie jest

Domyślnie

Jakby nie patrzeć, samyang to samyang.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Jakby nie patrzyć, to nie jest.obiektyw który powinien mieć w oznaczeniu L . Nie może być tak, że samyang jest porownywalny a 8-krotnie tańszy.
    A jakiego punktu z cech wymaganych dla obiektywów klasy L nie spełnia?
    Konkretnie?
    Mam 14LMk II używam. Spełnia moje oczekiwania.Dla FF jest najszerszym i najlepszym szkłem Canona.
    Drogi? Drogie obiektywy Canona to były gdy miałem dziewięć dolarów miesięcznej pensji :smile:

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lynx Zobacz posta
    We wszystkich parametrach optyki z wyjątkiem dystorsji jest nie tyle porównywalny, co po prostu lepszy.
    ROTFL....
    porównywałeś je może ze sobą że tak jednoznacznie się wypowiadasz..?

Uporządkujmy dyskusję, jeśli chodzi o testy są dostępne na optycznych i zagranicznych portalach. Ogólnie najgorzej wypadł w testach optycznych. Z tabelek i wykresów oraz zdjęć w rogach (głównie) wychodzi, że Samyang jest porównywalny /lepszy we wszystkich oprócz dystorsi. Nie ma oczywiści AF no i obudowa gorsza, ale jak wiemy ma to dużo dużo mniejsze znaczenie w robieniu zdjęć bo to nie jest obiektyw reporterski czy "bojowy"
    Kolory i ostrość w samjangu to naprawdę porażka.. oprócz tego teoria mówi że ręcznie da się bez problemu na hiperfokalną wyostrzyć przy tej ogniskowej polecam sprawdzić tą teorię z praktyką, zwłaszcza w samjangu.. miałem ten obiektyw przez chwilę ale zupełnie mi nie odpowiadał.. pod względem kolorów jakie dawał, cała reszta też była powiedzmy - dyskusyjna.. w bezpośrednim porównaniu przegrywał z 16-35 w mojej opinii - piszę o całokształcie a nie o konkretnych parametrach..

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    A jakiego punktu z cech wymaganych dla obiektywów klasy L nie spełnia?
    Konkretnie?
    Mam 14LMk II używam. Spełnia moje oczekiwania.Dla FF jest najszerszym i najlepszym szkłem Canona.
    Drogi? Drogie obiektywy Canona to były gdy miałem dziewięć dolarów miesięcznej pensji :smile:
    no tak, ale Marku - większość już tego nie pamięta - moje córki na stwierdzenie że kiedyś nie było nic w sklepach to pytają czemu nie można było pojechać do Tesco
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    A jakiego punktu z cech wymaganych dla obiektywów klasy L nie spełnia?Konkretnie?
    Standaryzacji czytaj powtarzalności (złożenia) konstrukcji.
    /eot
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak dokładnie to w czym ten Samyang jest porównywalny???
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uprawnienia umieszczania postów