Od czterech lat wykonuję odbitki w Diprincie i jestem niesamowicie zadowolony z jakości oraz z ceny. Obsługa na najwyższym poziomie, ale Bart3k już tu wszystko napisał![]()
Od czterech lat wykonuję odbitki w Diprincie i jestem niesamowicie zadowolony z jakości oraz z ceny. Obsługa na najwyższym poziomie, ale Bart3k już tu wszystko napisał![]()
Fotografuje na dwa systemy ot tak jakoś wyszło. Przy sobie w jednej kieszonce mam wszystkie karty do obu systemów i od czasu do czasu spoglądam ile zdjęć jeszcze pozostało. Tak jak pisał dinderi gdy liczba niebezpiecznie zbliża się do 20 najspokojniej w świecie z profesjonalnym opanowaniem i z uśmiechem na twarzy wymieniam kartę zapełnioną na pustą. Pełną oczywiście wkładam do specjalnie przygotowanej kieszonki. Gdy ktoś z ciekawością na mnie przy tym jakże arcy trudnym przedsięwzięciu spogląda z powagą odpowiadam "krucy fiks klisa sie skoońcyła" ;-)
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
U mnie suknia idzie w szarości nie niebieskości a mam całkiem przyzwoicie skalibrowany monitor.
Autorze wątku daj więcej fotek - np. taką którą uznasz za najbardziej przyzwoitą (nie chcę szydzić, czy się nabijać - czysta ciekawość).
faktem jest że na laptopie więc matryca bez szału a kalibracja wyłacznie na oko... ale inne suknie mam białe - specjalnie zerknąłem na ślubn fotki w necie a tu mi bije na taki szaroniebieski... powiedziałbym coś w stylu nowego malowania forda kuga... niby to białe ale takie bardzo zimne
Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48
U mnie ani na laptopie ani na eizo (s1921 czyli bez szału) nie widzę niebieskości. Całe zdjęcie jest ciepłe, ale nie za ciepłe.
A w czym to przeglądasz? W przeglądarce z włączonym zarządzaniem barwą? Bo zdjecie jest w AdobeRGB a niektóre przeglądarki interpretują to jako sRGB więc może stąd rozbieżność?
polecam jednak jakieś warsztaty...
ooo archeolog no ale od czegoś trzeba zacząć nabijanie licznika
Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie
A już myślałem, że kolejny myślący że fotografia ślubna to bułka z masłem obudził się z ręką w nocniku i pyta o rade![]()
Witam
Chciałbym poruszyć temat pozyskiwania klientów. Oczywiście rozumiem że każdy ma swój indywidualny sposób podejścia, techniki których nie chciałby zdradzić. Ale może podstawy jak dobrze się zaprezentować? Czego nie robić na spotkaniu? Jak pokazywać zdjęcia? Co oprócz zdjęć się liczy?
Z góry dzięki.
Piotr