Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
155. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 62 z 87 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Domyślnie

Wiec panowie tak zapytam,dostałem 3 baterie,jakies zamienniki,wyświetla mi sie "brak komunikacji a akumulatorem.Używać tego akumulatora??" jeżeli dam tak to aparat dziala,stan bateri zero i nie wykrywa jej aparat,jak wygląda sprawa bezpieczeństwa puszki współpracującej z taka baterią??
    Lustrzanka cyfrowa
    YomenArt.com

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jak wygląda sparwa bezpieczeństw puszki - wygląda tak, że jak się nic nie będzie działo to będzie OK IMHO z noname jest taki problem, że jak ewentulanie coś padnie np. wybuchną to moze być problem później z ewentualnym dochodzeniem roszczeń od sprzdawcy / producenta no i kewstia przestoju puszki... ja co prawda wykorzystuję aparat tylko amatorsko, ale jak kupowałem zamienniki to patrzyłem jednak na to, że są w miarę znane na ryku (Phottix)

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ostatnio kupiłem aku do 7D jako 100% kompatybilny z oryginałem. Po włożeniu do gripa (też podruba) też dostałem taki komunikat ("brak komunikacji a akumulatorem. Używać tego akumulatora?"). Ale po naładowaniu i ponownym włożeniu wszystko było ok. Parę testów i okazuje się, że to aku" traci kompatybilność" gdy nie jest włożone bezpośrednio z ładowarki. Wystarczy wyjąć z aparatu i ponownie włożyć aby stał się niekompatybilny.

Nadmieniam, że do tego aku pasuje ładowarka systemowa.

„Poprawnie włożony do gripa współpracuje poprawnie z drugim oryginalnym aku. Wyświetlany jest stan obu.

Yomen — może u Ciebie też tak będzie. Spróbuj.
    5D III, 7D, C24-105 IS L, C100/2.8 L IS, C50.1.8, C70-300 L IS,, 550 i 580, różne M42. Zawodowo IT - sieci kompuetrowe.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Wczoraj doszly do mnie 3xLP-E6 delta od towersa (nowsza wersja). Byly one wstepnie naladowane (ok 38%). Na wczorajszej sesji zuzylem 1 robiac jakies 300 zdjec (z podgladem i ok. 150-200 z lampa) + zabawa aparatem. Poki co 1 wrazenie bardzo dobre, zobaczymy co bedzie za kilka miesiecy

I tylko dla potwierdzenia
    Aparat wykrywa akk jak ori
    Laduje sie normalnie w ori ladowarce

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jak myślicie czym różnią się akumulatory z linku http://allegro.pl/bp-511a-gwar-12m-c...801861376.html od wzrokowo, pojemnościowo takich samych, też oryginalnych za 250-300PLN??

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hiho2 Zobacz posta
    Jak myślicie czym różnią się akumulatory z linku http://allegro.pl/bp-511a-gwar-12m-c...801861376.html od wzrokowo, pojemnościowo takich samych, też oryginalnych za 250-300PLN??
    Temat tych akumulatorów powraca jak bumerang. Przejrzyj ten wątek a znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.
    EOS + Speedlite

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Temat tych akumulatorów powraca jak bumerang. Przejrzyj ten wątek a znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.
    ja do swoej 50-tki dokupiłem aku marki HAMA i po zastanowieniu to nawet nie wiem, który aktualnie mam w aparacie. oba działają zamiennie i dobrze... z tym, że ten Hama wcale nie był taki tani.
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    ja do swoej 50-tki dokupiłem aku marki HAMA i po zastanowieniu to nawet nie wiem, który aktualnie mam w aparacie. oba działają zamiennie i dobrze... z tym, że ten Hama wcale nie był taki tani.
    Moja wypowiedź odnosiła się do tych konkretnych "oryginalnych" akumulatorów Canon'a oferowanych na wskazanej aukcji, tak więc nie bardzo wiem jaki to ma związek z zamiennikami Ham'y o których piszesz.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Na pierwszy rzut oka widać, że to podóba - teraz to juz nawet opakowania i hologramy podrabiają
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Na pierwszy rzut oka widać, że to podóba - teraz to juz nawet opakowania i hologramy podrabiają
    Ale ludzie chcą wierzyć w okazję zakupu oryginału za 40.0% ceny rynkowej.
    EOS + Speedlite

Strona 62 z 87 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów