Czy mozliwe jest tak ustawienie lampy, zeby AF byl wspomagany przez lampe poprzez wyswietlenie siatki, ale zeby lampa nie blyskala? Niestety nie znalazlem tych nastawow w funkcjach lampy C.Fn.
Wspomaganie AF bez blysku w 580 EX
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Jeśli nie znalazłeś... to poszukaj jeszcze raz. Jak znowu nie będzie, to ponownie tam zerknij.
PS. Na pewno jest.
EDIT: No dobra, nie będę świnia :P
Nie wiem który to numer C.fn. w 350D, ale szukaj: AF: emits, Flash: does not fire.
Dodam, że to w dwóch różnych/osobnych C.fn jest.Ostatnio edytowany przez Zielony; 2434. -
Mam instrukcje po polsku niestety
C.Fn 12 - wylaczanie oswietlenia wspomagajacego - mam ustawione na wlaczone
W takim razie potrzebuje wylaczyc sam blysk - i takiej funkcji nie widze
Komentarz
-
ale chyba chodzi ze to C.Fn masz tak ustawic w lampie a nie w aparacie________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel KantKomentarz
-
ja caly czas mowie o lampie
Moze inaczej
Pytanie jest skeirowane do osob, ktore maja 580 i ZNAJA odpowiedz na moje pytanie
Bo na pale (i z pomoca instrukcji) to juz sam probowalem...
Komentarz
-
No to obawiam sie, ze nie maZamieszczone przez ZielonyPS. Tzn nie wiem dokładnie czy w 350D jest
Bo w aparacie juz tez sprawdzalem...
jest AF-assist beam:
0-emits
1-does not emit
2-only emits external flashKomentarz
-
aha juz wiem - najpierw napisales ze ze w 580EX - wiec to chyba chodzilo o lampe
??: ale potem zobaczylem ze zmieniles wpis wiec ok - ja nie odswierzylem strony a Ty zapomniales ze najpierw sie pomyliles.
Ostatnio edytowany przez kris75; 4412.________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel KantKomentarz
-
-
-
A tak, zaklejenie styków. Tylko nie wiem których. W każdym razie na pewno działa
Gdy walczyłem z przedłużeniem Off Shoe Cord i coś mi nie stykało, to lampa własnie wspomagała a nie błyskała.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
Wydaje mi się że nie ma takiej możliwości..
Mam dokładnie taki sam zestaw i na razie po paru minutach nie udało się tak ustawić.. Jedyne co to można ustawić wyłączenie błysku głównego jak lampa jest na master ale błysk próbny jest wyzwalany
Pozdr
Artur5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
Komentarz
-
a ustaw lampe na mamual 1/128 i do tylu350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canonaKomentarz
-
A jednak się da - w CF lampy - konkretnie CF3 trzeba dać na 1 (ustawić lampę w TTL)
Działa wspomaganie a nie błyska.. Kuchatek jak zwykle niezawodny
Pozdr
ArturOstatnio edytowany przez arturs; 4076.5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
WymiękłemA jednak się da - w CF lampy - konkretnie CF3 trzeba dać na 1 (ustawić lampę w TTL)
Działa wspomaganie a nie błyska.. Kuchatek jak zwykle niezawodny
Pozdr
Artur
No dobra, temat lamp zostawmy jednak tylko Kuchatkowi ;-)Komentarz
Komentarz