Canon A70 - złe zdjęcia.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • januszc

Canon A70 - złe zdjęcia.

Mam Canona A70 . Ma 3 lata , ok 2-3 tys zdjec (chyba malo?)Nigdy nie upadł i był szanowany.
    Do tej pory sprawowal sie bez zarzutu. Nagle sie uszkodzil i zdjecia wychodza w paski , praktycznei nieczytelne ,jakby przesterowane. . Probowalem roznych ustawien w tym manuala. Wgralem jeszcze raz firmware . Na wyswietlaczu wszystko ok , po zrobieniu zdjecia kaszana. Filmy wychodza dobrze jesli nie jest za jasno, zdjecia nigdy. Wszystkie pozostale funkcje dzialaja ok.
    Czy to śmiertelna choroba? Spotakł sie ktos z takim uszkodzeniem?
  • tymin3
    Bywalec
    • 2005
    • 102

1. zdjecie do pokazania
    2. uszkodzona karta?
    E1, E3

http://www.fotostudio.zambrow.org

Komentarz

• januszc

Canon A70

Karta podstawiana, to nie jest przyczyna. Załączam zdjęcie. Przypominam, że filmy kreci dobrze.

Komentarz

• AdrianP
        Początki nałogu
        • 2006
        • 462

Jak dla mnie: karta, na pewno nie matryca ani migawka.
        Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Komentarz

• Mac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2063

Może powinieneś zadzwonić do serwisu na Zytnią. Pierwszy raz coś takiego widzę.
          EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

A jak dla mnie to matryca. Wyslanie na Zytnia moze sie nie oplacac ani tym bardziej naprawa.

Komentarz

• januszc

Dlaczego ta uszkodzona matryca robi dobre filmy?

Komentarz

• KuchateK
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 4895

Zamieszczone przez AdrianP
                Jak dla mnie: karta, na pewno nie matryca ani migawka.
                Bledy zle zapisanych jotpegow wygladaja inaczej...

Zamieszczone przez januszc
                Dlaczego ta uszkodzona matryca robi dobre filmy?
                Bo filmy nie sa paromegapixelowe a z ulamka pixeli na matrycy.

Wyglada to na uszkodzenie sterowania zrzucaniem poszczegolnych komorek (pixeli) z matrycy.
                ...

Komentarz

• januszc

Czy wymiana płyty głównej rozwiąze problem?

Komentarz

• KuchateK
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 4895

To moze byc zarowno cos na plytce jak i jakies polaczenie pomiedzy modulami... Trudno powiedziec.
                    ...

Komentarz

• januszc

Wyrok na Canona

Głupie odpowiedzi do autoryzowanego serwisu Canona, W innym serwisie ocenili koszt naprawy na 220zł jak dobrze pojdzie. Tym samym A70 otrzymał wyrok. Kupię sobie inny aparat i na pewno nie będzie to Canon . Szkoda bo robil dobre zdjęcia. Nikt ze znajomych tez nie kupi Canona, moja w tym głowa.

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Głupie odpowiedzi do autoryzowanego serwisu Canona, W innym serwisie ocenili koszt naprawy na 220zł jak dobrze pojdzie. Tym samym A70 otrzymał wyrok. Kupię sobie inny aparat i na pewno nie będzie to Canon . Szkoda bo robil dobre zdjęcia. Nikt ze znajomych tez nie kupi Canona, moja w tym głowa.
                        No to zeby dopelnic formalnosci obrazania sie na Canona powinienes jeszcze poprosic o bana tutaj

Komentarz

• bartek212
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 26

Ja się pod tym podpisuję!
                          Mam ten sam aparat od ok. 3 lat i czasem mam takie dziwne smugi na podglądzie (podłużne ruchome pasy pikseli, wygląda to jak oglądanie filmu na telewizorze przez zakłócaną antenę).

Jestem oburzony, zapłaciłem 1500 zł i oczekiwałem, że aparat będzie mi służył do końca świata i jedeń dzień dłużej a tutaj taka niespodzianka. Już dwa razy tak miałem dlatego moi znajomi mają zakaz wchodzenia na strony Canona i rozmawiania o tej firmie w mojej obecności.

Ponadto chciałbym zaznaczyć, że ten aprat to złom, jak i cały Canon, jak będą dalej sprzedawać szmelc składany na dalekim wschodzie za grubą forsę to długo tak nie pociągną!

Na poważnie: kupujesz coś, przez tak wiele lat Ci służyło i nagle bęc? Sorry, ale ja za miesiąc z Canonem A70 zamieniłbym tylko noc z Jessicą Albą Wszystko się psuje, miałeś pecha, trudno, ale nie skreślaj całej firmy. Zresztą zrób jak uważasz, kup sobie słynnego Kodaka czy inne cudo z odtwarzaczem mp3 na Allegro za 500 zł i rozkoszuj się wyśmienitą jakością fotek i wykonania samego sprzętu.

Komentarz

• rychu_lhotse
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 64

''Głupie odpowiedzi do autoryzowanego serwisu Canona, W innym serwisie ocenili koszt naprawy na 220zł jak dobrze pojdzie. Tym samym A70 otrzymał wyrok. Kupię sobie inny aparat i na pewno nie będzie to Canon . Szkoda bo robil dobre zdjęcia. Nikt ze znajomych tez nie kupi Canona, moja w tym głowa''

Mercedesy czy Audi tez się psują i nikt jakoś nie odradza kupna tych marek.Miałes pecha chłopie a ze jesteś w zdecydowanej mniejszości użytkowników Canona której przytrafiła się awaria sprzętu,cóż.Natura rzeczy martwych i tyle.

Pozdrawiam
                            Ostatnio edytowany przez rychu_lhotse; 1615.
                            Rychu_lhotse

Komentarz

• mxw
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2315

Karta podstawiana, to nie jest przyczyna. Załączam zdjęcie. Przypominam, że filmy kreci dobrze.
                              uuaaa, ładne zdjęcie, były prezydent, to faktycznie mogło zniszczyć matrycę...

miałem dokładnie taki sam problem w IXUS 40 siostry - poziome paski na fotkach.
                              na filmach też były, ale minimalne i prawie niewidoczne.

aparat był na gwarancji, więc wystarczył jeden telefon na żytnią, przyjechał kurier, zabrał kurier, po tygodniu wrócił kurier, oddał naprawiony aparat*. było to rok temu, do dziś aparat działa bez problemu... i wszyscy bardzo sobie chwalą firmę Canon - za jakość zdjęć, za wykonanie aparatu, za jakość i sposób działania serwisu i wogóle 8)

*zapis serwisowy z naprawy był dość enigmatyczny, ale (chyba) była to wymiana matrycy albo modułu matrycy
                              pozdro.,
                              m.

Komentarz

Pracuję...