Jakie parametry (ustawienia) aparatu?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomsarz
    Coś już napisał
    • 2006
    • 91

Zamieszczone przez j@nusz
    Nie chcę zakładać nowego wątku. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na pytanie, które mnie nurtuje, a podany wyżej link prowadzi donikąd.
    Czy ktoś z Was wie, jak są ustawione domyślne parametry (kontrast, ostrość, nasycenie, odcień) w 300D. Chciałbym ustawić swoje w jednym z trzech wolnych zestawów użytkownika. Chciałbym głównie "podkręcić" ostrość. Z tego co próbowałem, to przy każdym z parametrów istnieje 5-stopniowa regulacja (po dwa na + i - oraz 0). No i dlatego jestem ciekaw, jak wygląda to przy domyślnych ustawieniach Canona w Parametr 1 i Parametr 2. W instrukcji obsługi również nic na ten tremat nie znalazłem. Dodam, że nie interesują mnie RAW-y lub obróbka w PS. Chciałbym "podostrzyć" zdjęcie już w aparacie. Wiem, że mógłbym dać ostrość na full, ale może ktoś zna ustawienia domyślne.
    Z góry dzięki za odpowiedzi.
    Coś kolega pobieżnie przegląda instrukcję. Na stronie 57 (300D) jest wyraźnie napisane jakie ustawienia są w Parametr1 i Parametr 2. Dla ułatwienia na samym dole strony.
    Parametr 1 - kontrast, ostrość nasycenie ustawione są na +1
    Parametr 2 - wszystkie parametry maja wartość 0

Komentarz

• arturs
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4196

Zamieszczone przez Tomsarz
      Coś kolega pobieżnie przegląda instrukcję. Na stronie 57 (300D) jest wyraźnie napisane jakie ustawienia są w Parametr1 i Parametr 2. Dla ułatwienia na samym dole strony.
      Parametr 1 - kontrast, ostrość nasycenie ustawione są na +1
      Parametr 2 - wszystkie parametry maja wartość 0
      Wydaje mi się że przez prawie 3 lata kolega J@nusz doczytał co jest napisane w instrukcji bo od 2,5 roku forum nie odwiedził
      Ostatnio edytowany przez arturs; 4076.
      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

Pracuję...