Mam Canona ale nie wiem jakiego ;/

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • blindmen

Mam Canona ale nie wiem jakiego ;/

Dostałęm od wujka dość (chyba) stary ale na taki wygląda i nie wiem jaki to model a chciałbym go sprzedać i nawet niewiem za ile go puścić żebym go jakby za marne pieniądze nie puścił. Może ktos mi napisac jaki to model i mniej więcej za ile można go sprzedać. Aparat jest w pełni sprawny wszystko działa bo ju.ż zdazyłem wypstrykać klisze izdjęcia są dość ładne ;];] U dołu sa jego zdjęcia

Zdjęcia Aparatu
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

szkoda ze nie masz wiekszych zdjec ale tak na oko ze 20 zl za niego wezmiesz

i to chyba nie Canon
    Instagram

Komentarz

• Tomasz1972
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3042

Zamieszczone przez blindmen
      Dostałęm od wujka dość (chyba) stary ale na taki wygląda i nie wiem jaki to model a chciałbym go sprzedać i nawet niewiem za ile go puścić żebym go jakby za marne pieniądze nie puścił. Może ktos mi napisac jaki to model i mniej więcej za ile można go sprzedać. Aparat jest w pełni sprawny wszystko działa bo ju.ż zdazyłem wypstrykać klisze izdjęcia są dość ładne ;];] U dołu sa jego zdjęcia

Zdjęcia Aparatu
      Cała rzecz w tym , że ten aparat może kiedyś leżał obok jakiegoś CANONA. Niestety tylko leżał . To canonmatic , taka podróba spotykana także pod nazwą SONY .

Komentarz

• Tomasz1972
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3042

Zamieszczone przez Jac
        szkoda ze nie masz wiekszych zdjec ale tak na oko ze 20 zl za niego wezmiesz

i to chyba nie Canon

Może z 50 zł weźmie .

Komentarz

• KuchateK
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 4895

Nie masz Canona tylko Canomatika. Podrobe nie tylko Canona ale nawet normalnego aparatu fotograficznego. Warte jest to malo co... Bywaja na allegro... Czekaja na naiwnych ktorzy przeplaca i potem beda sie meczyc ze zlomem szukajac kolejnego naiwnego.

Najlepiej daj to jakiemus dziecku do zabawy, bedzie mialo radoche. Chyba lepsze rozwiazanie jak unieszczesliwienie kogos za psie pieniadze.
          ...

Komentarz

• Tomasz1972
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3042

Niestety na rynku jest dużo tego typu aparatów . Często przychodzą do mnie ludzie , którzy właśnie na targowisku okazyjnie taki wynalazek kupili za....100 do 400 zł :-( Naiwność ludzka nie zna granic . Oczywiście zdarza się też żę ludziska kupują takie aparaty za granicą . Ładny profesjonalny lustrzankowy wygląd , plus zewnętrzna lampa i eleganckie etui na cały komplecik robią niesamowite wrażenie na ludziach szukających okazji do kupienia czegoś extra za małe pieniądze . Niestety niewiedza kosztuje .

Komentarz

• ripek
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1486

a to dziala w ogole ?
              Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Tomasz1972
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 3042

Nie wnikając w szczegóły jak działa , odpowiem że działa .
                Na obiektywie masz ustawianie przysłony z oznaczeniem cyfrowym i chmurkowym :-) czas jest stały. Włącznik aparatu ( prawe pokrętło ) Po przełączeniu przeciwnie do ruchu wskazówek zegara włącza aparat . zgodnie z ruchem wskazówek zegara zwija film do kasety . Trzeba bardzo uważać , ponieważ pokrętło działa bardzo lekko i wyłączając aparat można zwinąć niechcący film .Wady obiektywu ( głównie dystorsja ) skorygowana poprzez łukowate umieszczenie filmu w aparacie :-)
                Na lampie znajduje się tabelka , znana użytkownikom lamp manulanych . Po oszacowaniu odległości odczytujesz na lampie jaka powinna być przysłona , oczywiście w zależności od czułości filmu i ustawiasz odpowiednią na aparacie :-)

Ogólnie aparat wykazuje bardzo duże luzy na wszystkich elementach ruchomych .

Jednak można zrobić tym zdjęcie .

Zapomniałem napisać o zasilaniu.
                Aparat zasilany jest z dwóch baterii AAA , natomiast lampa z AA . O ile włożenie paluszków do body jest proste , to w lampie trzeba poszukać miejsca na zasilanie :-) ukryte jest przez obudowę dyfuzora lampy . Trzeba najpierw ustawić tryb lampy na tele , przesuwając dyfuzor do przodu ( uważając żeby nie wyrwać ) i wtedy ukazuje się miejsce na AA :-)

Wracając do lampy , to ma tryb tele oraz wide . Lampa ma także poziomą i pionową regulację głowicy umożliwiającą korzystanie ze światła odbitego :-)
                Ostatnio edytowany przez Tomasz1972; 1716.

Komentarz

• ripek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1486

Sounds like fun

Dobry gadżet na kolejny zlot CB

Komentarz

• Tomasz1972
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3042

Zamieszczone przez ripek
                    Sounds like fun

Dobry gadżet na kolejny zlot CB
                    Zamierzasz kupić ??? :-)

Komentarz

• ripek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1486

A laski lecą na taki sprzet ? :P

Komentarz

• Zielony
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2928

Zamieszczone przez blindmen
                        Dostałem od wujka dość (chyba) stary...
                        kurde, a nie wrócił przypadkiem wujek dopiero co z PMA?
                        sigpic

Komentarz

• Riccardo
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 691

Zamieszczone przez ripek
                          A laski lecą na taki sprzet ? :P
                          Walniesz sobie czerwony i zloty pasek i trzy biale i masz branie
                          Pozdrawiam
                          Riccardo
                          --
                          Fuji & Ricoh

Komentarz

• stdanielo
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1081

Znam gościa, który kupił coś takiego jakieś 2 lata temu za 850 zł, najgorsze było to, że 20 m dalej był Fotojoker gdzie za te same pieniądze można było jakiegoś Dynaxa albo Canona 3000 kupić. Jak mu powiedziałem, że to nic nie warte to najpierw nie wierzył a potem się załamał. Miała to być okazja bo niby Włoch (czyt. Cygan) mu sprzedał bo go okradli tylko to miał przy sobie i potrzebował na hotel. Drugi gościu już był lepszy bo stargował na 400 zł. Ech ta ludzka naiwność.
                            www.kondereszko.pl
                            https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• digi-tech.pl

Identyczne sprzęty sprzedaje w Cz-wie klan cyganów. Stoją przeważnie na parkingu Auchan lub M1 i każdemu przechodzącemu klientowi mówią, że mają do sprzedania aparat cyfrowy (tak mówią pod Auchan) lub kamerę cyfrową (tak pod M1) po czym wyciągają spod kurtki takie oto cacko . Cena wywoławcza to 1000, lecz mój znajomy wylicytował kiedyś 50pln (wiedział, że to syf, ale podobał mu się futerał)

Komentarz

Pracuję...