Poproszę o pomoc CANON S5IS ???

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • markosyl

Poproszę o pomoc CANON S5IS ???

Niedawno zakupiłam właśnie ten aparat. Wszystko byłoby oki gdyby nie to że nie mogę znaleźć w instrukcji jak nastawić datę i czas aby była widoczna na zdjęciach!!! Czy ma ktoś taki sam model i mógłby pomóc???
  • don
    Początki nałogu
    • 2007
    • 254

ale jak widoczna na zdjeciach ?? nie rozumiem
    Moja Caroina

Komentarz

• Tomasz1972
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3042

Zamieszczone przez markosyl
      Niedawno zakupiłam właśnie ten aparat. Wszystko byłoby oki gdyby nie to że nie mogę znaleźć w instrukcji jak nastawić datę i czas aby była widoczna na zdjęciach!!! Czy ma ktoś taki sam model i mógłby pomóc???
      Obawiam się , że tak samo jak w innych modelach kompaktów canona : http://www.canon-board.info/showthread.php?t=19118

Komentarz

• budziko
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 17

Nie będziesz miał daty nadrukowanej na zdjęciu. Jest tylko zapisana razem z fotką, do obejrzenia na kompie.
        Fotograf Garwolin, Tła fotograficzne dziecięce

Komentarz

• markosyl

Zamieszczone przez don
          ale jak widoczna na zdjeciach ?? nie rozumiem

tak żeby była widoczna na zdjęciach w rogu.

szkoda że nie można tego ustawić

Komentarz

• Tomasz1972
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3042

darmowy EXIFER ponoć ma opcję wyrzucania daty i dopisywania do foty . ( nie testowałem )

Komentarz

• rakcen

re:

Po ci widoczna data, wykorzystaj dostępne oprogramowanie i będziesz wiedział kiedy robiłeś zdjęcie, jeśli w tym problem, bo według mnie widoczna data na zdjęciu to lipa, zdjęcie traci na wartości

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Spróbuj zmienić swoje przyzwyczajenie i poczucie estetyki. Wiem, że dla kogoś kto długie lata pstrykał zdjęcia kliszowym kompaktem 'nadrukującym' tego typu datę na róg zdjęcia to może byc trudne... ake uwierz - zdjęcia BEZ daty w rogu naprawdę ładniej i estetyczniej wyglądają.

Komentarz

• rakcen

re:

Otóż to posłuchaj dobrych rad i postaraj się odzwyczaić od tego nawyku

Komentarz

• rakcen

od dzisiaj jestem także posiadaczem tego aparatu, jednocześnie mam prośbę jeśli ktokolwiek posiada polską instrukcję obsługi to proszę o przesłanie na adres [email protected] bądź zamieszczenie linku na forum

Komentarz

• arthur71

Zamieszczone przez rakcen
                      od dzisiaj jestem także posiadaczem tego aparatu, jednocześnie mam prośbę jeśli ktokolwiek posiada polską instrukcję obsługi to proszę o przesłanie na adres [email protected] bądź zamieszczenie linku na forum
                      Wysyłam Ci na maila;oryginał PL

Komentarz

• telepol

czy ja też mógłbym prosić o intrukcję na adres [email protected]

Komentarz

• rakcen

Re:

1. Proszę przeczytać najpierw inne posty, ponieważ ten temat był niejednokrotnie poruszany.

2. Jak już pisałem innym, po co, po co i jeszcze raz po co ci data i godzina widoczna na zdjęciu. Niedość że jest to bardzo zbyteczna rzecz to jeszcze NISZCZY i POZBAWIA WSZELKIEJ JAKOŚCI wartości robionych zdjęć.

Komentarz

• krzylo
                            Dopiero zaczyna
                            • 2008
                            • 32

Podobnie jak niektórzy chcą mieć przy rowerze kierunkowskazy, tak inni nie mogą żyć bez daty na zdjęciu

Komentarz

• Arecki

Mnie się ta opcja nigdy nie podobała, a wracając do s5is, to mam zgryza jak ustawić swoje dane do exif-a, w s1 miałem to ustawione, niestety nie pamiętam jak to zrobiłem, bo było to dość dawno....

Komentarz

Pracuję...