Foto bank Apacer Share Steno CD211

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mirhon
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1025

Foto bank Apacer Share Steno CD211

Kupić można np. tutaj: http://www.komputery.com.pl/product_...f59dc8b7c79d44

Kupiłem bez dysku bo dysk miałem z starego laptopa.
    Obsługa prosta - podpinasz kartę (trzeba mieć osobny czytnik) i po naciśnięciu 1 przycisku tworzony jest folder i wrzucana jest cała zawartość karty (po skończeniu jest potwierdzenie na wyświetlaczu) - działa bez problemu.
    Dość czytelny wyświetlacz - można przeglądać zawartość dysku (usuwać, przenosić foldery/pliki oraz tworzyć nowe foldery), można sprawdzić objętość dysku, folderu lub pliku.
    Polecam bo cena zbliżona do gołej obudowy OTG (bez lcd) a funkcjonalność większa.
    Polecam ja jestem b.zadowolony.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex
  • Routlaw
    Uzależniony
    • 2005
    • 983

Ja też polecam to cacuszko. Wczoraj przyszło pocztą. Kupiłem na allegro z dyskiem 40Gb za 495zł. tyle że przy Canonach potrzebny jest czytnik CF. Urządzenie jest super. Poza zdjeciami służy mi np do przenoszenia filmów
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Komentarz

• gr86
      Początki nałogu
      • 2005
      • 328

ja mam takie cacuszko http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56736051 jest wmontowany czytnik CF kompaktowe wymiary, jestem bardzo zadowolony

Komentarz

• Ted
        Bywalec
        • 2004
        • 143

Ja tez polecam apacera i wyszukiwarke - gdzie mozna znalezc moj malutki tescik: http://www.canon-board.info/showpost...4&postcount=29

Komentarz

• Alzail
          Uzależniony
          • 2005
          • 574

gr86 moglbys napisac czy ten twoj digimate II rowniez posiada funckje przegladania katalogow, info. na wyswietlaczu o stanie pamieci itp?

Pozdrawiam
          Alzail
          350D

Komentarz

• Kubaman
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4709

Zamieszczone przez Routlaw
            Ja też polecam to cacuszko. Wczoraj przyszło pocztą. Kupiłem na allegro z dyskiem 40Gb za 495zł. tyle że przy Canonach potrzebny jest czytnik CF. Urządzenie jest super. Poza zdjeciami służy mi np do przenoszenia filmów
            czy dobrze zrozumiałem, że mając Canona 20D nie mogę skorzystać z kabla usb podpiętego bezpośrednio do aparatu? Jeśli tak to straszna kicha...
            www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Routlaw
              Uzależniony
              • 2005
              • 983

Zamieszczone przez Kubaman
              czy dobrze zrozumiałem, że mając Canona 20D nie mogę skorzystać z kabla usb podpiętego bezpośrednio do aparatu? Jeśli tak to straszna kicha...
              nie wiem jak jest w 20D, ale podejżewam że Canon tak ma.. mój aparat podłączony do kompa jest widoczny jako Canon EOS/KISS/REBEL, a nie jako wymienny dysk. Nie da się skopiować do aparatu np plików Worda. W Olympusie np można.. Dlatego podejżewam że bez czytnika się nie obejdzie. Chyba że kupisz taki jak kupił gr86, jego ma wbudowany czytnik.

BLOG

Komentarz

• Ted
                Bywalec
                • 2004
                • 143

Mozesz, mozesz, chyba pisalem o tym przy moim opisie Apacera. Wystarczy aparat przesatwic w tryb PTP i dziala z cd211.

Komentarz

• Kubaman
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 4709

Ted, a o co ci chodziło z twoim opisie z tym kablem? Czy kabel od 20D można podpiąć do Apacera?
                  www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• KMV10
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2320

Ted, a o co ci chodziło z twoim opisie z tym kablem? Czy kabel od 20D można podpiąć do Apacera?
                    To by było ciekawe, ale chyba w praktyce (API Canona, itd.) niestety niemożliwe...

Komentarz

• Ted
                      Bywalec
                      • 2004
                      • 143

Mozna ale z apacerem dostajesz maly kabelek z jednej stroni miniUSB a z drugiej wejsce USB (normalne), w przypadku zagubienia takiego kabelka podlaczenie czegokolwiek do apacera staje sie bardzo trudne. To po pierwsze. Natomiast o ile dobrze pamietam to chodzilo mi o to ze ten maly kabelek ma dziwna koncowke (ta miniUSB) - podobna do canonowskiej ale inna. Natomiast sama kieszen mozna bez problemow podpiac do PC za pomoca kabla miniUSB canona. Mam nadzieje, ze za duzo nie namieszalem.

Komentarz

• Kubaman
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 4709

OK, ale czy to oznacza, że w Apacerze gniazdo USB jest typu mini? W takim razie potrzebujemy przejściówkę gniazdo-gniazdo typu A, oraz dwóch kabli - Apacera i Canona, żeby podpiąć 20D do Apacera. Dobrze czy coś pomieszałem ?
                        www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Routlaw
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 983

Zamieszczone przez Ted
                          Wystarczy aparat przesatwic w tryb PTP i dziala z cd211.
                          Wybacz laikowi... co to jest PTP? i czy 300D to ma?

BLOG

Komentarz

• Ted
                            Bywalec
                            • 2004
                            • 143

W apacerze jest gniazdo miniUSB - wchodzi tam kabelek typu Canon. Zeby podpiac 20D i inne aparaty potrzeba nam taki sam kabelek typu USB A (M)/miniUSB Canon (mini do 20d a duzy USB do kabelka z apacera) oraz wspomniany kabelek z kompletu apacera typu USB A (F)/minUSB (nie canon). Ten maly krotki kabelek (ok 3 cm) jest specjalnie zamocowany w etui dostarczonym z apacerem. Mam nadzieje ze teraz bedzie juz wszystko jasne

Komentarz

• Semtex
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 347

Zamieszczone przez Routlaw
                              Wybacz laikowi... co to jest PTP? i czy 300D to ma?
                              Pewnie ma jest to tryb w jaki sposób widzi twój aparat komputer - może widzieć na dwa sposoby jako dysk wymienny i jako aparat photo
                              5d + plecak

Komentarz

Pracuję...