Do posiadaczy tego obiektywu mam pytanie czy współpracuje z Canonem EOS 350D? Mam zamiar kupic ten obiektyw lecz ne mam jeszcze doświadczenia w oznaczeniach obiektywów. Jak rysuje taki obiektyw?
Sigma APO Macro 70-300
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Współpracuje, ale lepiej kupić wersję DG- ma lepsze powłokiCanon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x -
wersje DG moge polecic wszystcy mowia ze na 300 mydło i na testach tez tak wychodzi a u mnie na 300 jest ostro !! "moim zdaniem"
Chrzest to jeden z siedmiu sakramentów świętych obecnych w tradycji chrześcijańskiej. Oznacza on przyjęcie nowego wierzącego do wspólnoty religijnej i jest
tylko to 300D ale z 350d powinno byc chyba jeszcze lepiej ??Ostatnio edytowany przez harrydb; 3852.300D+bp+kit\sigma70-300APO DG\2x1G scanDisc\statyw\wężyk sam\polar hoya\Komentarz
-
Tak, jak napisał AdrianP - Sigma 70-300 APO DG Macro f/4-5.6 jest lepsza.
->Tutaj<- znajdziesz test tego szkiełka. poza tym poszukaj w archiwum. Sporo było na temat obiektywów Sigmy.
M@riuszCanon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300Komentarz
-
-
jeśli to jest ostro to ja nie chcę myśleć co to jest nieostro ....wersje DG moge polecic wszystcy mowia ze na 300 mydło i na testach tez tak wychodzi a u mnie na 300 jest ostro !! "moim zdaniem"
Chrzest to jeden z siedmiu sakramentów świętych obecnych w tradycji chrześcijańskiej. Oznacza on przyjęcie nowego wierzącego do wspólnoty religijnej i jest
tylko to 300D ale z 350d powinno byc chyba jeszcze lepiej ??
dlamnie kompletne mydło ....Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
wiem ze to nie Moja wina :-) tylko sie spotyka opinie ze zakres od 200 do 300 jest "nieuzywalny" poprostu zdiecie mi sie wydaje całkiem ok. Wiadomo zawsze mozna lepiej. no i bardziej pomeczyc w Pisie lub w Gimpie.
no dobra żyletka to to nie jest ale i nie kompletne mydło
300D+bp+kit\sigma70-300APO DG\2x1G scanDisc\statyw\wężyk sam\polar hoya\Komentarz
-
Tak zakres 200-300 mm mydli! Można to poprawiać ale zdjęcie i tak nie są ostre. Obiektyw wart jest swoich pieniędzy, jeśli pamiętać że ostrzy do 200mm. Pamiętaj jednak że masz croopa czyli z nominalnych 200 mm robi sie 320! Ale jeśli się upierasz na 300mm nominalnych to pamiętaj o czasach, strasznie to łatwo poruszyć, a dodając mydło...
Oczywiście wersja APO DG !_______________________________________________
taaaaa... Fed, Zorka 5, Zuch Digital, Smena 16:9
ha!Komentarz
-
Ja nie porównuje z niczym.... dla mnie albo jest ostre albo nie... ni obchodzi mnie teza żeza 800 pln jest wystarczająco ostro (dziwne podejście)Komentarz
-
-
Ten jest trochę niedoświetlony. Poprzednie zdjęcie lepsze. Jak na ten obiektyw jest nieźle. Mydło to dla mnie nie jest i popmart IMO przesadza. Ostrzyłeś coś?Komentarz

Komentarz