Sigma APO Macro 70-300

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Alibaba
    • 2006
    • 6

Sigma APO Macro 70-300

Do posiadaczy tego obiektywu mam pytanie czy współpracuje z Canonem EOS 350D? Mam zamiar kupic ten obiektyw lecz ne mam jeszcze doświadczenia w oznaczeniach obiektywów. Jak rysuje taki obiektyw?
  • AdrianP
    Początki nałogu
    • 2006
    • 462

Współpracuje, ale lepiej kupić wersję DG- ma lepsze powłoki
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Komentarz

• harrydb
      Coś już napisał
      • 2005
      • 53

wersje DG moge polecic wszystcy mowia ze na 300 mydło i na testach tez tak wychodzi a u mnie na 300 jest ostro !! "moim zdaniem"

Chrzest to jeden z siedmiu sakramentów świętych obecnych w tradycji chrześcijańskiej. Oznacza on przyjęcie nowego wierzącego do wspólnoty religijnej i jest

tylko to 300D ale z 350d powinno byc chyba jeszcze lepiej ??
      Ostatnio edytowany przez harrydb; 3852.
      300D+bp+kit\sigma70-300APO DG\2x1G scanDisc\statyw\wężyk sam\polar hoya\

Komentarz

• M@riusz
        Początki nałogu
        • 2006
        • 348

Tak, jak napisał AdrianP - Sigma 70-300 APO DG Macro f/4-5.6 jest lepsza.
        ->Tutaj<- znajdziesz test tego szkiełka. poza tym poszukaj w archiwum. Sporo było na temat obiektywów Sigmy.

M@riusz
        Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Komentarz

• slawi_3000
          Uzależniony
          • 2006
          • 568

Popieram przedmówców. Za tą cenę nic lepszego się nie dostanie. Godziwy obiektyw (wersja APO DG). Następne etapy cenowe do rozważenia to 1200,- za EF 100-300* i 2400,- za EF 70-200 4.0 L

*- edit: tu rozumiem EF 100-300mm f/4.5-5.6
          Ostatnio edytowany przez slawi_3000; 5583.

Komentarz

• popmart
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1721

Zamieszczone przez harrydb
            wersje DG moge polecic wszystcy mowia ze na 300 mydło i na testach tez tak wychodzi a u mnie na 300 jest ostro !! "moim zdaniem"

Chrzest to jeden z siedmiu sakramentów świętych obecnych w tradycji chrześcijańskiej. Oznacza on przyjęcie nowego wierzącego do wspólnoty religijnej i jest

tylko to 300D ale z 350d powinno byc chyba jeszcze lepiej ??
            jeśli to jest ostro to ja nie chcę myśleć co to jest nieostro ....

dlamnie kompletne mydło ....

Komentarz

• harrydb
              Coś już napisał
              • 2005
              • 53

Zamieszczone przez popmart
              jeśli to jest ostro to ja nie chcę myśleć co to jest nieostro ....

Komentarz

• KMV10
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2320

Bez przesady - zdjęcie jest całkiem w porządku.
                Może mój monitor nie jest jakiś super-hiper (Philips 190B5) ale na nim to zdjęcie wygląda OK - mam zdecydowanie inne wyobrażenie zdjęcia, które można nazwać "kompletnym mydłem" - coś ala Gaussian Blur w CS2....

Komentarz

• slawi_3000
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 568

Zamieszczone przez popmart
                  j
                  No nieee, jasne, jak się porównuje z EF 300 2.8, no to mydło kompletne, ale przecież każdy wie że w zakresie 200-300 ta sigma ma, nooo... mydełko (za 850,-!!!). Harry, to nie twoja wina. :-D. Alibaba, jak nie chcesz tego mydełka, no to EF 100-300 .

Moje mydełko na 300mm:

Komentarz

• harrydb
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 53

wiem ze to nie Moja wina :-) tylko sie spotyka opinie ze zakres od 200 do 300 jest "nieuzywalny" poprostu zdiecie mi sie wydaje całkiem ok. Wiadomo zawsze mozna lepiej. no i bardziej pomeczyc w Pisie lub w Gimpie.

no dobra żyletka to to nie jest ale i nie kompletne mydło

Komentarz

• b'Art
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 370

wiem ze to nie Moja wina :-) tylko sie spotyka opinie ze zakres od 200 do 300 jest "nieuzywalny" poprostu zdiecie mi sie wydaje całkiem ok. Wiadomo zawsze mozna lepiej. no i bardziej pomeczyc w Pisie lub w Gimpie.

no dobra żyletka to to nie jest ale i nie kompletne mydło
                      Tak zakres 200-300 mm mydli! Można to poprawiać ale zdjęcie i tak nie są ostre. Obiektyw wart jest swoich pieniędzy, jeśli pamiętać że ostrzy do 200mm. Pamiętaj jednak że masz croopa czyli z nominalnych 200 mm robi sie 320! Ale jeśli się upierasz na 300mm nominalnych to pamiętaj o czasach, strasznie to łatwo poruszyć, a dodając mydło...

Oczywiście wersja APO DG !

Komentarz

• popmart
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1721

Ja nie porównuje z niczym.... dla mnie albo jest ostre albo nie... ni obchodzi mnie teza żeza 800 pln jest wystarczająco ostro (dziwne podejście)

Komentarz

• harrydb
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 53

czy ten tez jest tak potwornie mydlany ?? i nie przymykany

Komentarz

• popmart
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1721

tak kaczka jest niostra .... IMHO

Komentarz

• aptur
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 3837

http://www.fotomotywy.pl/foto/5759

czy ten tez jest tak potwornie mydlany ?? i nie przymykany
                              Ten jest trochę niedoświetlony. Poprzednie zdjęcie lepsze. Jak na ten obiektyw jest nieźle. Mydło to dla mnie nie jest i popmart IMO przesadza. Ostrzyłeś coś?

Komentarz

Pracuję...