Jak jest duża różnica pomiędzy 300D a 20D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • emimo

Jak jest duża różnica pomiędzy 300D a 20D

Witam,
    jestem posiadaczem aparatu Canon 300D i chciałbym go zmienić, najchętniej na 5d ale niestey mnie nie stać, tak więc rozważam zakup 20D.
    Wacham się czy nie lepiej dozbierać pieniążki i poczekać aż 5D stanieje.
    Moje pytanie brzmi czy między Canonem 300D a 20D jest przełomowa różnica?
    Co o tym myślicie?
    Pozdrawiam.
  • bartolomic
    Bywalec
    • 2005
    • 164

sadze, ze zaraz posypie sie na Ciebie mnostwo bluzgow i wspolczuje.. najlepiej napisz do admina (np.muflona, viteza, tomasza golinskiego), zeby skasowal ten temat, a jakos z tego wyjdziesz:P

ja tez czasem mam jakies watpliwosci, tez jestem tu nowy, ale watkow o tym bylo tu tysiace. forum ma funkcje wyszukiwarki, wiec wpisz w niej 20D i bedzie

http://www.canon-board.info/showthre...&highlight=20d

http://www.canon-board.info/showthre...&highlight=20d

ad pytania - na 5d czekac nie warto (zawsze mozna czekac i nigdy sie nie doczekasz), jak wybierac miedzy 350d a 20d, to warto wziasc 20d, a jak z zamiana.. ciezko powiedziec... zalezy chyba o co ci naprawde chodzi.

PS. Chlopaki oszczedzcie slow krytyki plz - emimo jest zupelnie nowiutki!!!!
    40D, 70-200 /f4; 17-40 /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!

Komentarz

• GoTo
      Bywalec
      • 2005
      • 163

Rekurencja?

Ale warto poczytać przyklejony: http://canon-board.info/showthread.php?t=2110 różnice w stos. do 300D będą jeszcze znaczniejsze.
      Ja bym nie czekał, tylko brał 20D.

Komentarz

• KuchateK
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 4895

A mi sie nudzi to Ci napisze

Mialem 300D, mam 20D. Bardzo duza. Warto. Zwlaszcza patrzac na twoje szkla. Lampka tylko troche slabo pasuje, no ale...

Przy czym najlepiej jak w obecnym terminie przeczekac do lutego. Bedzie premiera nastepcy 20'stki (przynajmniej powinna). Jako ze canon utrzymuje ceny to koncowki starych body w sklepach napewno spadna z cenami. Bedzie tez wysyp uzywek. Jak nie przegapisz to pare stow oszczedzisz (zawsze to kawalek lampy), jak przegapisz to niestety nie kupisz nowki.
        ...

Komentarz

• bartolomic
          Bywalec
          • 2005
          • 164

Zamieszczone przez KuchateK
          Przy czym najlepiej jak w obecnym terminie przeczekac do lutego. Bedzie premiera nastepcy 20'stki (przynajmniej powinna). Jako ze canon utrzymuje ceny to koncowki starych body w sklepach napewno spadna z cenami. Bedzie tez wysyp uzywek. Jak nie przegapisz to pare stow oszczedzisz (zawsze to kawalek lampy), jak przegapisz to niestety nie kupisz nowki.
          Kuchatek, myslisz ze spadnie ponizej 4000 PLN???
          40D, 70-200 /f4; 17-40 /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!

Komentarz

• kane
            Początki nałogu
            • 2004
            • 293

Zamieszczone przez bartolomic
            Kuchatek, myslisz ze spadnie ponizej 4000 PLN???
            Szczerze takze mam nadzieje ze po premierze 30D? spadna ceny 20-stek
            Galeria

Komentarz

• slonek
              Coś już napisał
              • 2005
              • 90

Roznica jest kolosalna. To tak jakbys sie przesiadl z WV Polo do Passata.
              20D, EF 17-40L f1:4; EF 70-200L f1:4; EF 50 f1:1,4; 580EX + kilka gadżetów

Komentarz

• Tytus
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1358

Zamieszczone przez emimo
                Witam,
                jestem posiadaczem aparatu Canon 300D i chciałbym go zmienić, najchętniej na 5d ale niestey mnie nie stać, tak więc rozważam zakup 20D.
                Co o tym myślicie?
                Pozdrawiam.
                jak sam nie jesteś w stanie ocenić różnicy i potrzebujesz do tego innych to chyba z powodzeniem na najbliższe lata wystarczy ci 300D, chyba, że chcesz się nim przed kolegami pochwalić...

P.S.

to szkło 28-70 to był twój świadomy wybór? czy ci ktoś doradzał?
                20Dset
                maj łeb...

Komentarz

• Zielony
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2928

pytanie wydaje mi się nie na miejscu...
                  widać że w ostatnim czasie wogóle nie siedziałeś w temacie
                  różnica zapewne jest kolosalna jak dzień a noc...
                  żeby się dowiedzieć jaka, załóż może nowy topic z zapytaniem kto chce się przesiąść z 300D na 20D; zobaczymy czy ktoś się zgłosi???

Zamieszczone przez Tytus
                  jak sam nie jesteś w stanie ocenić różnicy i potrzebujesz do tego innych to chyba z powodzeniem na najbliższe lata wystarczy ci 300D, chyba, że chcesz się nim przed kolegami pochwalić...
                  może zmień na 350de a jak już go opanujesz to zmienisz na ?30D?
                  najlepiej to idź do sklepu pomacać...
                  sigpic

Komentarz

• gwozdzt
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 5780

Zamieszczone przez emimo
                    jestem posiadaczem aparatu Canon 300D i chciałbym go zmienić, najchętniej na 5d ale niestey mnie nie stać, tak więc rozważam zakup 20D...
                    Najpierw odpowiedz sobie na pytanie czego Ci brakuje w 300D?
                    Potem sprawdź czy te brakujące funkcje ma 20D, a jak nie ma, to czy ma je 5D. Z tego wywnioskujesz czy kupować 20D czy czekać na 5D.
                    A moze wystarczy tylko Wasię wgrać do 300D? :grin:
                    Zamieszczone przez emimo
                    Ktoś już napisał: możesz sie nie doczekać...
                    Zamieszczone przez emimo
                    Moje pytanie brzmi czy między Canonem 300D a 20D jest przełomowa różnica? Co o tym myślicie?
                    Moim zdaniem różnica 300D vs. 20D jest znaczna, ale nie przełomowa (dalej crop x1,6).
                    Przełom to dopiero 5D (FullFrame).

Pozdrowienia,
                    Tomek
                    Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209.
                    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• bartolomic
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 164

A ja sie zastanawiam czy czekac do lutego czy brac teraz nowke za 4100 PLN... myslicie ze beda tansze w lutym niz 4k? (no jeszcze dochodzi ryzyko, ze jak sie spoznie, to bedzie po zabawie )

Komentarz

• pn_
                        Zablokowany
                        • 2005
                        • 857

Zamieszczone przez emimo
                        Przeciez sa specyfikacje i testy na fotopolis.pl lub dpreview.com chociazby.

Komentarz

• gonzo44
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1304

Zamieszczone przez marcingreen
                          żeby się dowiedzieć jaka, załóż może nowy topic z zapytaniem kto chce się przesiąść z 300D na 20D; zobaczymy czy ktoś się zgłosi??
                          Koniecznei z ankieta!
                          Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• Zielony
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2928

Zamieszczone przez pn_
                            Przeciez sa specyfikacje i testy na fotopolis.pl lub dpreview.com chociazby.
                            JAKA JEST DUŻA RÓŻNICA POMIĘDZY 300D a 20D?
                            dodam, że na pierwszy 'rzut okiem' różnica pomiędzy 300D a 20D to wygląd
                            sigpic

Komentarz

• Hiv
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 321

Chyba wszystko zależy od tego czego ci potrzeba?

Mam 300D bawiłem się 20D, znam ich funkcje, wady i zalety i wiem... że 300D mi całkowicie wystarczy...
                              Tego co mi potrzeba to dobrych szkieł i raz jeszcze szkieł

Komentarz

Pracuję...