Zamieniam moj 350D na... 20 czy 30D?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Zamieszczone przez MARANTZ
    (...) 30D ma dodane kilka bajerów z których większość i tak nie skorzysta.
    No..no te kilka bajerów np. bufor w Raw-ach się mi nieraz przydaje . Także ja sie z pewnością do tej większości nie zaliczam .

Zamieszczone przez JaBlam
    Faktycznie u nas nowej 20 nie kupie Po prostu boje sie wydac kase na aparat od kogos a potem sie okaze ze po prostu zly zakup a nie mam tutaj nikogo kto tak z reka na sercu polecil mi kogos z aparatem do odsprzedania (raz sie nacialem na uzywane szklo za ponad 1000 zl i potem tego zalowalem mocno zamiast zaoszczedzic to doplacilem. Fotografuje na koncertach, portrety , makro tez mnie kreci. Po prostu 350D byla szczytem moich mozliwosci fifnansowych wtedy i dlatego kupilem. Srednio jestem z nej zadowolony chociaz pozwolila mi duzo fotek zrobic. Jak wspominalem niestety na 5d nie dam rady chociazbym nie wiem jak probowal. 30D body znalazlem na razie nowe za 4099 a z KItowym obiektywem za 4199 . Jesli jakosc tego KIta to to samo co w 350D to jest mi od niepotrzebny. NIe wiem cy jeszcze taniej znajde.
    No to teraz odlicz jeszcze 590 zł i wyjdzie Ci tyle że trudno znaleźć te tysiąc złotych różnicy do 20-tki. Nowe jeszcze się trafiają ale cena jest mało atrakcyjna.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• JaBlam
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1304

Hahah w sklepie co to nie dla idiotow Body po 5200 chyba ich poj... bede probowal po 4099 w Cybertroniku czy jakos tak. CHyba ze kto jeszcze taniej zna

----------------------------------------
      Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• szandor
        Uzależniony
        • 2005
        • 624

Jeśli chodzi o kłopoty ze współpracą z tamronami to 20d i 30d też dotyczą.
        Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
        R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

Zamieszczone przez szandor
          A na czym one polegają? Bo ja mam jednego i działa bez pudła.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• MARANTZ
            Uzależniony
            • 2005
            • 928

Kolekcjoner, co do serii w RAW-ach to czytałeś cały mój post czy tak po prostu lubisz wyrywać zdanie z kontekstu?
            FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

• pgfoto
              Bywalec
              • 2006
              • 106

Zamieszczone przez szandor
              mój zestaw tez działa bez problemów(narazie)
              EF-S 18-55, Tamron 28-75 SP AF XR Di f/2.8 ,Canon 70-200 f/4 ,
              speedlight 580 EX II,eos 50e,sigma 28-80 3.5-5.6,sherpa 600R,Hama NiMH 2500 i 2600+Hama Delta Bravo...
              Moja strona http://gocalfoto.bho.pl/

Komentarz

• pgfoto
                Bywalec
                • 2006
                • 106

Zamieszczone przez JaBlam
                Zapomnialem jedszcze o jednej rzeczy. Czy 30D tez cierpia na BF i FF czy tutaj juz raczej nie powinno byc problemow?
                moja 30 pod tym względem jest ok ale lepiej sprawdzic dla pewnosci...
                EF-S 18-55, Tamron 28-75 SP AF XR Di f/2.8 ,Canon 70-200 f/4 ,
                speedlight 580 EX II,eos 50e,sigma 28-80 3.5-5.6,sherpa 600R,Hama NiMH 2500 i 2600+Hama Delta Bravo...
                Moja strona http://gocalfoto.bho.pl/

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18793

Zamieszczone przez MARANTZ
                  Kolekcjoner, co do serii w RAW-ach to czytałeś cały mój post czy tak po prostu lubisz wyrywać zdanie z kontekstu?
                  Wyjaśnij mi proszę co nie tak zrobiłem, bo nie rozumiem . Przecież mój post był wyraźnie pół serio. Nie wiem po co w takim razie są te emotki .
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• MARANTZ
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 928

Ok, za dużo z prawem mam do czynienia i za bardzo na konkrety patrzę. Tam przecinki są ważne a emotek brak.
                    FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

Pracuję...