[WARSZTATY W STUDIO WARSZAWA - 2008] - portret,akt

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • borkomar
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1083

Moje zdanie tam się mało liczy ale VITEZ przegiąłeś
    5D +

Komentarz

• werek
      Początki nałogu
      • 2007
      • 404

mojr zdanie niewiele wiecej, ale polecalbym nastepnym razem uzyć "patch tool" aby przynajniej zachowac fakture skóry. teraz to wyglada ewidentnie na retuszowane i nie mkazdemu moze sie spodobac. mi osobiscie taka obrobka sie nie podoba, ale wiem ze wiele dziewczyn uwaza takie "gladkie" zdjecia za bardzo fajnie i wypuszaczaja z siebie ochy i achy. vitez, stac cie na wiecej, zostaw tego portrait professional w spokoju
      Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez Sergiusz
        Dokładnie tak jest jak piszesz. Może by usunąć te czarne fragmenty sukienki z dołu nie przy pomocy kadrowania ale innej sztuczki?
        Hm... aż tak przeginać nie lubię .

Zamieszczone przez werek
        teraz to wyglada ewidentnie na retuszowane i nie mkazdemu moze sie spodobac. mi osobiscie taka obrobka sie nie podoba, ale wiem ze wiele dziewczyn uwaza takie "gladkie" zdjecia za bardzo fajnie i wypuszaczaja z siebie ochy i achy.
        "Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził" .
        Ja nie robię zdjęć pod opinię. Sam widzisz co się dzieje w wątkach galeriowych - co człowiek to inna opinia i trzeba by mieć z 10 wersji jednego zdjęcia by każdemu coś odpowiadało. W takich warunkach, gdy gdzie Polaków dwóch tam trzy opinie, o zdrowych zmysłach można przeżyć tylko pozostając sobą, robić dla siebie i ew. dla modelki, a nie by próbować każdemu dogodzić .
        A pokazać pokazuję, nie by poznać co jest źle (bo to bardzo subiektywne zdanie), ale by zademonstrować swoje podejście.
        I nie, nie "stać cię na więcej" a "ty byś to inaczej widział" . Dla jednego 'więcej' może znaczyć 'mniej' a ja może nie chciałbym pójść w tą stronę, w której ty byś swoje 'więcej' widział?

W skrócie - "tak miało być" (nie cierpię takiej wymówki) .

Komentarz

• Max_im
          Uzależniony
          • 2006
          • 668

witam

Na tej fotce widać celowość takiej obróbki i wiadomo że to nie jest błąd tylko efekt zamierzony.
          Ja osobiście nie gustuję w tego typu zdjęciach
          Jeżeli chodzi o dół to też wolałbym wyciąć lub zostawić więcej sukienki.

Moim zdaniem nie chodzi o dogadzanie tylko prezentację swego sposobu widzenia i sprawdzenie subiektywnych opinii innych ludzi
          ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez Max_im
            Jeżeli chodzi o dół to też wolałbym wyciąć lub zostawić więcej sukienki.
            Tego już nie ma co ruszać. Do Photoshopowego usuwania ciuszka się nie przekonam. Następnym razem trzeba będzie po prostu rozebrać modelkę .

Komentarz

• Sergiusz
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2708

Tak, Tak, pracuję nad tym tematem...

Kilka osób mnie pyta o czym będą warsztaty w tą sobotę. W dwóch słowach powiem jaki mam pomysł na to spotkanie.

W niedzielne bardzo późne popołudnie przez większość ludzi nazywane nocą przemierzałem Traktem Królewskim w poszukiwaniu mgły. Jak to bywa mgła była ale nie do końca tam gdzie powinna, czyli przynajmniej o trzydzieści metrów za wysoko. To może dzięki temu zajrzałem przez okno jakiejś galerii położonej nieopodal gmachu ASP. To co tam zobaczyłem przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Tu dodam, że najczęściej jest tam wystawiane malarstwo. Tego dnia jednak ściany zdobiły sporych rozmiarów fotografie. A na nich naprawdę piękne dziewczyny w strojach prawie kompletnych jak u biblijnej Ewy. Prawie bo listek figowy został zastąpiony drobnymi częściami damskiej garderoby. Ten przepiękny widok spowodował, że twarz przykleiła mi się do szyby przez co nie mogłem oderwać od zdjęć oka. Następnego dnia pogmerałem w internecie ale jak to zawsze w miejscu gdzie wszystko powinno być to akurat tego nie ma. Na stronie galerii są inne zdjęcia a na stronie autora jest jakoś wszystko razem i nie mogę podać linka do zdjęcia. Tak, że nie pozostaje nic innego jak spacerek na Krakowskie Przedmieście. Ale uwaga! Można przykleić się do szyby!

Figura Doroty jest jak najbardziej pasująca do oglądanego tematu i myślę, że w tym kierunku zrobię spotkanie aby przynajmniej nieco się zbliżyć do oglądanych zdjęć. Przed długim weekendem czy raczej w jego czasie można sobie pozwolić na odrobinkę luzu. :-D
              Ostatnio edytowany przez Sergiusz; 14465.
              Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Sergiusz
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2708

08 11 sobota godzina 15 – akt, koszt- 120zł

Zapraszam!

Komentarz

• maver1ck
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 187

1. Maver1ck

Zapraszam!
                  Maciek Bryński
                  Strona domowa Galeria

Komentarz

• Sergiusz
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2708

1. Maver1ck
                    2 Infrastudio

Zapraszam!

Komentarz

• werek
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 404

Zamieszczone przez Sergiusz

1. Maver1ck
                      2 Infrastudio

Zapraszam!
                      nie zapomnijcie jeszcze o mnie :-o
                      Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Komentarz

• maver1ck
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 187

Zamieszczone przez werek
                        nie zapomnijcie jeszcze o mnie :-o
                        To sie dopisz
                        Maciek Bryński
                        Strona domowa Galeria

Komentarz

• werek
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 404

1. Maver1ck
                          2. Infrastudio
                          3. werek

Zapraszam!

Komentarz

• Sergiusz
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2708

Widzę, że nie będzie specjalnie tłoku tak, że może uda mi się zrobić kilka zdjęć jako ilustracje do czasopisma.

Komentarz

• Sergiusz
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2708

Korzystając z okazji lub może raczej przy okazji wypada wspomnieć, że pozująca na naszych spotkaniach Dorota znalazła się na okładce naszego czasopisma. Natomiast wewnątrz numeru znajduje się obszerny artykuł poświęcony fotografowaniu ptaków którego autorem jest użytkownik Forum CB Kubaman.

Komentarz

• Sergiusz
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2708

1. Maver1ck
                                2. Infrastudio
                                3. werek
                                4 Bartek014

Zapraszam!

Jak ktoś z Was ma ochotę na po fotografowanie aktów to ma ostatnią szansę. „W dniu koncertu bilety są nieco droższe”:-D
                                Ostatnio edytowany przez Sergiusz; 14465.

Komentarz

Pracuję...