[Sergiusz] Moja droga

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ewa_olsztyn
    Początki nałogu
    • 2008
    • 311

Odszczekiwanie zaliczam, bo Psisko bardzo sympatyczne
    Moim zdaniem obrazek z krowami byłby fajniejszy tak:
    Sorry, za grzebanie w Twoim zdjęciu, ale tak łatwiej. Wykadrowałam, bo panoramiczny kadr podkreśla scenę przeprawy w poziomie, przyciemniłam to i owo i lekko podostrzyłam. Tak na szybko, bo zrobić porządnie na miniaturze nie umiem.
    Jak Ci się widzi?

Komentarz

• Kamil Wolski
      Zablokowany
      • 2006
      • 58

Moim zdaniem obrazek z krowami byłby fajniejszy tak:
      Licz się z pozwem od Sergiusza

Ja mam na myśli fotografowanie na zlecenie koncernów motoryzacyjnych a nie do czasopism o tuningowaniu motoryzacyjnych zabytków.
      Ciesze się. Jeśli jednak zabytkami nazywasz auta 2-3 letnie, cóż... Czasami uszczypliwość twoich postów jest przesadna moim zdaniem.

Komentarz

• Sergiusz
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2708

Pozew

Wiesz, Ewa to zdjęcie jest skopane od samego początku i jak by go nie kadrował zawsze coś jest z nim nie tak. Teoretycznie powinno trzymać się kupy. Rzeka płynie mniej więcej po przekątnej obrazu a krówki w dobrą stronę przechodzą przez rzekę. Ale aż się prosi aby łaciate krowy były w prawym górnym mocnym punkcie obrazu ale jak by nie kadrował nie chcą się tam zmieścić. Do tego za dużo jest tej trawy po lewej stronie, która rozprasza niestety. Panorama uspokaja zdjęcie bo mniej więcej dzieli obraz w poziomie na trzy równe części. Tylko szczyt wału przeciw powodziowego burzy ten podział. A zady łaciatych też nie chcą być tam gdzie powinny. Ale panorama jest OK ja bym tylko wyrównał dla spokoju umowną linię horyzontu jaką w tym przypadku jest szczyt wału.

Kamil- z całym szacunkiem ale ja na Twoich zdjęciach nie widziałem samochodów 2-3 letnich tylko konstrukcje znacznie starsze. Teraz jest tak, że trzy lata na rynku i auto w większości przypadków przechodzi modyfikację lamp, guzików i klamek przez co zyskuje przy nazwie cyfrę dwa i jest zupełnie innym a przez to nowym samochodem.
        Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Kamil Wolski
          Zablokowany
          • 2006
          • 58

Kamil- z całym szacunkiem ale ja na Twoich zdjęciach nie widziałem samochodów 2-3 letnich tylko konstrukcje znacznie starsze. Teraz jest tak, że trzy lata na rynku i auto w większości przypadków przechodzi modyfikację lamp, guzików i klamek przez co zyskuje przy nazwie cyfrę dwa i jest zupełnie innym a przez to nowym samochodem.
          Sergiusz, ile widziałeś zdjęć samochodów? Kilka? No właśnie.

Zadziwie Cie mowiac ze mialem okazje przez pewien czas robic auta ktore nie mialy nawet 2.000km przebiegu, itd, prawda? Czasami nie badz taki uszczypliwy, zdrowiej.

Komentarz

• Sergiusz
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2708

Fotografowałeś liczniki? :-D

Komentarz

• Kamil Wolski
              Zablokowany
              • 2006
              • 58

Nie, po prostu były one zupełnie nowe, wyciągane z salonu robione dla salonu, etc. A to że aktualnie robię dla gazety która woli nietypowe auta przerobione, nieco starsze niż te nowe nijakie wozidła, cóż, nie każdemu musi się to podobać.

Komentarz

• Sergiusz
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2708

Wiesz jedni lubią pomarańcze a inni jak im... Ja tam wolę nijakie Audi TT czy całkiem nijaką ale nową Mazdę MX5 czy zupełnie nijaki BMW Z4. Widziałem te kilku letnie przerabiane ople calibry ze spojlerem z tyłu na którym można by powiesić do wysuszenia prześcieradło. Owszem widziałem jedną calibrę co wyglądała faktycznie kosmicznie ale nie jeździła o własnych siłach. Jeździła na lawecie jako maskotka jakiejś firmy tuningowej. Ale takie przypadki przynajmniej u nas to można policzyć na palcach i to jednej ręki. Reszta to calibry i bardzo stare BMW.

Komentarz

• Kamil Wolski
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 58

Owszem widziałem jedną calibrę co wyglądała faktycznie kosmicznie ale nie jeździła o własnych siłach.
                  Jeździ na własnych kołach Ale duże dystanse pokonuje na lawecie dla bezpieczeństwa

Reszta to calibry i bardzo stare BMW.
                  No dobra. Powiedzmy uogólniłeś 'nowe sportowe' i 'stare po agrotuningu'. Zauważ jednak, że takich aut nie robię wcale (pierwsza moja sesja 2 czy 3 lata temu to była wieś calibra). Bo jednak uważam że obok Calibry nie można postawić Vectry po przeszczepie silnika, wyposażonej w elementy z wersji i500 (bardzo limitowana wersja, dla koneserów) czy chociażby Mazdy MX-5 która to jest najlepszym Roadsteerem świata dodatkowo uturbiona zyskując 50 czy 100KM to coś złego...

Komentarz

• Sergiusz
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2708

Ale tuning silnika nie wychodzi na zdjęciach przynajmniej ja nie widziałem aby wychodził. Jeśli byłbym koneserem motoryzacji to zamiast coś tam przyczepiać czy zmieniać to chyba rozglądałbym się za jakimś używanym sportowym mniej lub bardziej autem ale fabrycznym. Może za jakimś Morganem albo Fiatem X1/9 ale w całości oryginalnym. Tuning, który widuję na ulicy objawiający się najczęściej srebrną naklejką na wlewie paliwa czy spojlerem jakoś do mnie nie przemawia.

Komentarz

• Sergiusz
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2708

Mam nadzieję, że problem fotografii „motoryzacyjnej” został ostatecznie rozwiązany. Chyba wszyscy wiedzą czego zakazuje znak widoczny na zdjęciu i jakie są konsekwencje zakazanego czynu. I aby uprzedzić ewentualne pytania: Ja też myślałem, że auta odholowywane są do nocnego klubu.

Komentarz

• Kamil Wolski
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 58

Ja też myślałem, że auta odholowywane są do nocnego klubu.
                        Dziwne, bo wlepka nie jest na znaku 'odholowywania' wiec nie rozumiem skąd ten pomysł.

Komentarz

• Paenka
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 727

Zamieszczone przez Kamil Wolski
                          Dziwne, bo wlepka nie jest na znaku 'odholowywania' wiec nie rozumiem skąd ten pomysł.
                          KAMIL! ^%&%& ale ty jesteś pierdoła! Wyluzuj!
                          Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• Sergiusz
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2708

Zamieszczone przez Paenka
                            KAMIL! ^%&%& ale ty jesteś pierdoła! Wyluzuj!

Wielkie Dzięki! Miałem coś napisać ale wyczerpałaś temat.

Komentarz

• Kamil Wolski
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 58

Ok. To nie komentuje tego tematu skoro są takie reakcje

Komentarz

• Sergiusz
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2708

Po tuningu

No i po tuningu...

Komentarz

Pracuję...