Fundacja "Mam Marzenie" - marzenie o aparacie - nowa akcja!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Teraz jestem po rozmowie z Panią Prezes Stolarską.
    Na tę chwilę realizujemy to z maila 3 posty wyżej:
    http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=103

Jak napisałą Pani prezes - jest to nowa sprawa, za 2-3 dni ma się pojawić u nich na stronie. (gdy się pojawi to podlinkuję)
    W przeciwieństwie do innych marzeń, tym razem nie ma konkretnego modelu i mamy coś wybrać. Przypominam jaki ma być aparat:"mały, zgrabny, kobiecy, lekki, w ładnym futerale".
    Zatem piękniejsza część forum - do tablicy!

Wcześniej znaleźliśmy "różowy" aparat, ale to też już jest spełnione.

Z tym, że na tym nie koniec, bo jak wiadomo, taki "mały, damski aparat" kosztuje około 1 tys. a na naszym rachunku uzbierało się już 2527,88 zł !!

Tym razem serdeczne podziękowania dla: BAKULIK, KrzysK, rimko, marek75, JiNN, Kris6000, JOSIF, TOP.DORIAN, fotokor1, janmar, piotrgr oraz trzech osób anonimowych.
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• arekko
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 30

Zamieszczone przez Cichy
      Kto to podoklejał wszędzie ? Wygląda na jakiś spamerski atak..
      ale dzięki temu i ja zauważyłem tą akcję. Super akcja

Komentarz

• djcargo
        Początki nałogu
        • 2007
        • 353

Co prawda nie jestem głosem kobiecym Ale proponuję http://www.canon.pl/produkt/kategori..._IS,p,816.html
        Mały, zgrabny, elegancki Tylko kosztuje niestety trochę ponad 1000 zł (ok. 1200 na Allegro i ceneo)
        Regulamin pkt 8.

Komentarz

• czajna
          Początki nałogu
          • 2005
          • 401

Bardziej celowałbym w 860IS bo jest tańszy, ma szeroki kącik i nie aż tak wyżyłowaną matrycę...

Komentarz

• adikPL
            Początki nałogu
            • 2008
            • 349

Zamieszczone przez gwozdzt
            W przeciwieństwie do innych marzeń, tym razem nie ma konkretnego modelu i mamy coś wybrać. Przypominam jaki ma być aparat:"mały, zgrabny, kobiecy, lekki, w ładnym futerale".

No to świetnie, bo IXUSy Canona np. nowy 85 IS to jedne z bardziej eleganckich wizualnie kompaktów na rynku i żadnej damie wstydu nie przyniesie
            www.adriankordas.blogspot.com
            -------------------------------
            sigpic

Komentarz

• terminator
              Początki nałogu
              • 2007
              • 325

Jest jeszcze marzycielka w Bydgoszczy:

__________________________________________________ ____
              " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
              chyba że... muszą zbudować drogę."

Komentarz

• illy
                Bywalec
                • 2007
                • 146

Bardziej celowałbym w 860IS bo jest tańszy, ma szeroki kącik i nie aż tak wyżyłowaną matrycę...
                Hehehe, juz sie zaczyna. Nie ten a tamten

Komentarz

• gwozdzt
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 5780

Zamieszczone przez terminator
                  Jest jeszcze marzycielka w Bydgoszczy:

http://www.mammarzenie.org/bydgoszcz/2008/natalia2.php
                  wysłałem zapytanie mailem.

Zamieszczone przez illy
                  zobaczymy do rana, co z tego wyjdzie :-)

ale ja się nie martwię, IXUSów zbyt wiele nie ma, z tych kilku bieżących modeli bez problemu coś się wybierze.
                  Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• mammarzenie

Witam wszystkich bardzo serdecznie!
                    Jako koordynator Fundacji Mam Marzenie, Oddział Poznań, bardzo serdecznie dziękuję za chęć realizacji marzenia "fotograficznego". Marzenie Sylwii jest już w realizacji, ale w naszym oddziale pojawiła się kolejna dziewczynką, której marzeniem jest własnie aparat fotograficzny. Z wstępnych ustaleń telefonicznych wiem, że właśnie to marzenie będzie przez Państwa zaadoptowane. Raz jeszcze dziękuję za chęc pomocy!

Z pozdrowieniami,
                    Karolina Adamska
                    Koordynator Fundacji Mam Marzenie
                    Oddział Poznań
                    ul. Dettloffa 5
                    61-606 Poznań
                    tel +48 515 199 631
                    e-mail: [email protected]

Fundacja Mam Marzenie
                    ul. Św. Krzyża 7, 31-028 Kraków
                    tel./fax: 012 426 31 11

NIP: 676 225 12 70
                    Numer konta ING: 26 1050 1445 1000 0022 7647 0461 rolina Adamska

Komentarz

• m_o_b_y
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1095

Zamieszczone przez My Nick
                      http://www.f-df.pl/dzieciece.html chyba 13 od góry.
                      Laptop to może przesada ale trzeba też pomyśleć o karcie, akumulatorkach (jeśli to na tzw "paluszki") itp. Mozna kogoś obdarowac i potem następny problem dla rodziców skąd kaska na akcesoria. Takie moje zdanie i oczywiście przelew idzie.
                      Myślę, że to oczywiste, że darowany aparat musi być w stanie gotowym do niezwłocznego użytku, a więc kompletny.
                      Pozdrówka
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      Zamieszczone przez coca

A co to jest aparat z kamerą ?
                      Przecież kamera najczęściej ma funkcję aparatu i pozwala robić zdjęcia.
                      Pozdrówka
                      Ostatnio edytowany przez m_o_b_y; 11536. Powód: Automerged Doublepost
                      m_o_b_y
                      --------------------------------------------------------

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18793

Zamieszczone przez mammarzenie
                        Witam wszystkich bardzo serdecznie!
                        Jako koordynator Fundacji Mam Marzenie, Oddział Poznań, bardzo serdecznie dziękuję za chęć realizacji marzenia "fotograficznego". Marzenie Sylwii jest już w realizacji, ale w naszym oddziale pojawiła się kolejna dziewczynką, której marzeniem jest własnie aparat fotograficzny. Z wstępnych ustaleń telefonicznych wiem, że właśnie to marzenie będzie przez Państwa zaadoptowane. Raz jeszcze dziękuję za chęc pomocy!

Z pozdrowieniami,
                        Karolina Adamska
                        Koordynator Fundacji Mam Marzenie
                        (....)
                        Nam też bardzo miło .

Zamieszczone przez illy
                        No bo coś wybrać trzeba . I to jak niektórzy tu słusznie podpowiadają nie "goły" aparat ale ze wszystkim co niezbędne do tego żeby od razu robić zdjęcia.
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• stratus
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 398

Jest jeszcze jedna marzycielka z rejonu Rzeszowa poza tymi już wcześniej wymienionymi innych nie ma sprawdziłem Mam tylko nadzieję ze się nie powtórzyłem ale starałem się czytać wszystkie posty

Moje zabawki
                          Moje zdjęcia

Komentarz

• RafalR
                            Coś już napisał
                            • 2004
                            • 85

Zamieszczone przez m_o_b_y
                            A co to jest aparat z kamerą ?
                            Przecież kamera najczęściej ma funkcję aparatu i pozwala robić zdjęcia.
                            Chyba chodzi o aparat z możliwością kręcenia filmów czyli każdy kompakt.
                            Pozdrawiam, Rafał

Komentarz

• gwozdzt
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 5780

Zamieszczone przez stratus
                              Jest jeszcze jedna marzycielka z rejonu Rzeszowa poza tymi już wcześniej wymienionymi innych nie ma sprawdziłem Mam tylko nadzieję ze się nie powtórzyłem ale starałem się czytać wszystkie posty
                              http://www.mammarzenie.org/rzeszow/2008/laura.php
                              jednak przeoczyłeś :-) to jest ten różowy aparat i to też jest nieaktualne.

Jak widać, informacje na stronie nie są najświeższe, ale fundacja jest juz doskonale poinformowana o naszej inicjatywie i będzie się do nas zgłaszać w sprawie realizacji marzeń o aparatach fotograficznych.
                              Na początek realizujemy to (post #103)
                              http://canon-board.info/showthread.p...587#post482587

Na rachunku w tej chwili zgromadziliśmy 2 607,88 zł !!
                              jest to kwota, która przerosła nasze najśmielsze oczekiwania (post #1, #4) a za wpłaty tym razem gorąco dziękujemy nastepującym osobom: AREKKO i BROW.

Przy okazji chciałem poinformować, że postanowiliśmy przyjmować wpłaty do piątku (13/6/2008 ) do wieczora (potem ukryję nr konta-pozostanie do wiadomości adm/mod. forum), ponieważ nasza akcja z założenia ma charakter jednorazowy (post #2) i nie chcę, nie mogę i zwyczajnie nie dam rady bezterminowo przyjmować wpłat na swoje konto.
                              Wtedy też znikną przyklejone wątki w podforach, które bardzo niektórych poirytowały, za co ogromnie przepraszam.

Teraz trzeba zajać sie realizacją marzeń i tu znowu sytuacja nas nieco zaskoczyła, bo zamiast jednego marzenia będziemy realizować conajmniej dwa.

Odnośnie pierwszego:
                              http://canon-board.info/showthread.p...599#post482599
                              kupimy najprawdopodobniej IXUS'a typu 860 IS/950 IS,
                              http://www.dpreview.com/reviews/comp...870is&show=all
                              przy spełnianiu tego marzenia podjął się reprezentować nas McGyver (za co ogromne dzięki!), natomiast termin realizacji na razie nie jest znany, ponieważ dziewczyna przebywa w szpitalu.

Właśnie dostałem mailem odpowiedź, że marzenie "aparat z kamerą" też jest zrealizowane (czego się spodziewałem mając na uwadze aktualność strony fundacji) zatem na kolejne marzenie na razie czekamy.
                              Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• piotrgr
                                Bywalec
                                • 2005
                                • 164

Po zakończeniu akcji mozna by w jednym poście wymienić wszystkich darczyńców

Komentarz

Pracuję...