[micles] Jeszcze raz ja.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micles
    Zablokowany
    • 2006
    • 4359

Zamieszczone przez Sergiusz
    Ale jaka obróbka...
    Żadna specjalna. Nawet żadnej korekcji lokalnej nie ma (ani pyndzla, ani gradjyntu)

Komentarz

• Sergiusz
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2708

Zamieszczone przez micles
      Żadna specjalna. Nawet żadnej korekcji lokalnej nie ma (ani pyndzla, ani gradjyntu)
      Właśnie dlatego :smile:
      Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• micles
        Zablokowany
        • 2006
        • 4359

Nie wiem na prawdę jak można byłoby inaczej to obrobić (nie uciekając do BW, HDR, Machinery itp)

Komentarz

• Sergiusz
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2708

Najlepszą obróbką jest brak obróbki. :smile:

Komentarz

• dinderi
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3028

Niestety, absolutnie sie nie moge z tym zgodzić. Zdjęcia bez obróbki nie istnieją.
            Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
            09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• micles
              Zablokowany
              • 2006
              • 4359

Okej.

783 :

0101011101010111010101101010101101101...

Komentarz

• Sergiusz
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2708

Zamieszczone przez dinderi
                Niestety, absolutnie sie nie moge z tym zgodzić. Zdjęcia bez obróbki nie istnieją.
                E tam http://media.web.britannica.com/eb-m...4-092D25E6.jpg

Komentarz

• micles
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 4359

Sylwester 2011/2012
                  (nieudolna próba udokumentowania przekroju społecznego podczas nocy sylwestrowej)

784.

785.

786.

787.

788.

789.

790.

791.

792.

793.

Nie jestem zbytnio zadowolony ze zdjęć jako zestawu. Głównie dlatego, że Sylwester "dział się" (przynajmniej w Poznaniu) wszędzie w jednym przedziale czasowym (23-01 było takie w miarę apogeum, a później i wcześniej to już prawie nic).

No i nadal nie wiem czy robić je w BW.

792 nieostra, wiem. Ale w papę zarobić nie chciałem, więc o powtórkach mowy nie było , a 5+35 akurat musiały się zbuntować i oczywiście nie trafić :/
                  Ostatnio edytowany przez micles; 8127.

Komentarz

• Parteq
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1159

Bardzo fajne repo Micles.

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty

Komentarz

• Tim
                      Coś już napisał
                      • 2010
                      • 87

standardowy sylwek w Poznaniu, niewiele się dzieje:] ale fajnie złapane sytuacje, 793 bardzo wymowne. co do sikających po "kątach" polecam kolumny przy starym kinie, po 4 obok siebie czesto staje, geometrycznie sie komponują z architekturą
                      Z Markiem, Elą, Nikosiem i czterdziestką na karku przemierzam świat....

Komentarz

• Lukas87
                        Coś już napisał
                        • 2010
                        • 86

Dla mnie repo spoko, chciałbym zobaczyć w BW. Ostatnia fotka, dla mnie najlepsza
                        R6 II + R | RF 24-70 f/2.8 + RF 50 f/1.8 + EF 70-200 f/2.8 IS II + EF 135 f/2

Komentarz

• najeli
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 992

mi też się podoba, a ostatnie wymiotło po prostu
                          www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
                          C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

• allxages
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2549

Do BW to nie. Ale ja bym chyba bardziej docisnął na akcje lampa błyskową mocno punktowo wyeksponowaną. Dodałoby to takiego "przyłapania" po części i dynamiki. A sylwester to w końcu dynamika. Widziałeś np. Filipa Ćwika reportaż "Moda na Chopina"? Takie mi tutaj właśnie zabrakło.

No i rzeczywiście, jako całość to zestaw trochę kuleje. Głównie z powodu o jakim mówisz. Powinieneś to robić przez 3 lata. Raz gala. Raz ulica. Raz domówka. Wtedy możnaby coś z tego sensownego złożyć.

Komentarz

• Sergiusz
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2708

792- nie dostaniesz w papę póki facet ma zajęte ręce. Czasu dość na powtórkę. Chyba ciaśniejszy kadr byłby lepszy. Mi się podobają 788 i 791 choć też bym trochę inaczej skadrował.

Komentarz

• micles
                                Zablokowany
                                • 2006
                                • 4359

Zamieszczone przez allxages
                                Do BW to nie. Ale ja bym chyba bardziej docisnął na akcje lampa błyskową
                                Alternatywnym planem było zrobienie tego przekroju w inny sposób - serią portretów ludzi o różnych wyglądach (poprzebierani, umalowani, normalni, zachlani itp), coś w stylu wystawianych tu już wcześniej przeze mnie "Obcokrajowców", albo coś na kształt tych twoich surferów, tylko ciut ciaśniej Miałem ze sobą softa 60x90, ale stwierdziłem, że spróbuję bardziej reportażowy approach. Nie wiem, czy dobrze, że tak zadecydowałem.
                                Widziałeś np. Filipa Ćwika reportaż "Moda na Chopina"? Takie mi tutaj właśnie zabrakło.
                                Linki, panie, linki Cośtam wygooglałem, ale pojedyncze foty na stronie agencji, a nie całą serię poukładaną. No mniej więcej coś takiego chciałem właśnie, tyle że z softem i z ukosa, żeby mieć mały zaczątek studyjnego klimatu. A najlepiej to mieć 2-3 ludzi z przydzielonymi lampami i miejscami w których mają stawać względem fotografowanego człowieka, ale nie miałem aż tyle motywacji, żeby coś takiego organizować.
                                No i rzeczywiście, jako całość to zestaw trochę kuleje. Głównie z powodu o jakim mówisz. Powinieneś to robić przez 3 lata. Raz gala. Raz ulica. Raz domówka. Wtedy możnaby coś z tego sensownego złożyć.
                                To już by nie było to samo, nie miałoby dla mnie takiej wartości. Dokumentalnej. Bo to by były 3 różne sylwestry. Już prędzej 3 osoby, niż 3 "instancje"
                                792- nie dostaniesz w papę póki facet ma zajęte ręce. Czasu dość na powtórkę. Chyba ciaśniejszy kadr byłby lepszy.
                                1)Miałby odrobinę więcej czasu na zapamiętanie mojego wyglądu i dorwanie mnie później. Bo akurat w tym terenie kręciłem się jeszcze przez około 1h (impreza na placu, taka oficjalna, miastowa, więc dużo się działo).
                                2) Były tam również panie, którym też się nie podobało moje fotografowanie, a one mogłyby mieć obstawę w postaci panów czekających przed tą wnęką.

Ciaśniejszy - nie miałem ze sobą 50/85, a 70-200 za ciemne. Postawiłem na 35tkę. No a argumenty przeciw wejściu głębiej zostały poniekąd przedstawione powyżej

Komentarz

Pracuję...