1 załącznik(ów)
Odp: Pokaż zdjęcie które lubisz
Cytat:
Zamieszczone przez
g69
> Canon R7???
Powyżej R7, tutaj R10 - co kto lubi :lol:
Załącznik 14474
Cytat:
Zamieszczone przez
g69
> Canon R7???
Jeśli mnie pytasz, to tak. ISO 2000 z delikatnym odszumianiem luminacji na +15 w ACR. Jest pełen exiff.
Cytat:
Zamieszczone przez
solti
Jeśli mnie pytasz, to tak. ISO 2000 z delikatnym odszumianiem luminacji na +15 w ACR. Jest pełen exiff.
A jak się ma sprawa przycięcia lub zmniejszenia?
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
A jak się ma sprawa przycięcia lub zmniejszenia?
A jak się ma mieć? Normalnie:D Nie widziałem problemu z rozsądnym cropowaniem z 7D2, to tutaj, przy dużo lepszej matrycy, tym bardziej nie widzę problemu.
Cytat:
Zamieszczone przez
solti
A jak się ma mieć? Normalnie:D Nie widziałem problemu z rozsądnym cropowaniem z 7D2, to tutaj, przy dużo lepszej matrycy, tym bardziej nie widzę problemu.
Mnie interesuje czy pokazane zdjęcie jest stuprocentowym kropem, czy jeszcze dodatkowo zostało zmniejszone, czy jest to cały kadr, ale zmniejszony.
3 załącznik(ów)
Okazuje się, że do fotografowania ptaków wcale nie trzeba bardzo długiej ogniskowej. Potrzeba jedynie przynęty...
W mojej okolicy dzikie króliki mnożą się jak... króliki. To przyciąga drapieżne ptactwo. Dziś na trawniku przed domem siedział sobie red-tailed hawk (nie wiem jak to jest po polsku - jakiś jastrząb) i na obiad jadł króliczka. Do zrobienia zdjęć wystarczyła ogniskowa 200mm na APS-C. Jastrząb był na tyle zajęty obiadem, że nie zwracał za bardzo na mnie uwagi i mógłbym pewnie podejść jeszcze bliżej ale wolałem mu nie przeszkadzać. Tym bardziej, że to spore ptaszysko jest.
Załącznik 14485
Załącznik 14486
Załącznik 14487
Atsf, z Twoich rozważań odnośnie zmiany body i ewentualnych solucji problemu dochodzi kolejne rozwiązanie: przeprowadzić się w takie miejsce, gdzie ptactwo ląduje blisko, jak DJ Termoz :)
Cytat:
Zamieszczone przez
mystek
Atsf, z Twoich rozważań odnośnie zmiany body i ewentualnych solucji problemu dochodzi kolejne rozwiązanie: przeprowadzić się w takie miejsce, gdzie ptactwo ląduje blisko, jak DJ Termoz :)
Ależ oczywiście! Na Alasce orły zapieprzają po asfalcie, bo im się latać nie chce, i strach lodówkę otworzyć, bo tam może siedzieć niedźwiedż :mrgreen: No i co to za radocha robić takim zdjęcia?
1 załącznik(ów)
1 załącznik(ów)
Lubie swoje M50:
Załącznik 14492