Tak,to w ZOO w Łodzi.
Odradzam wakacje i weekendy.
Wersja do druku
#4723 - taki tam minimalizm
Załącznik 17595
#4724 - a tu nasze Taterki
Załącznik 17596
Park jurajski 33 i 1/3. Wersja z okrojonym budżetem
Załącznik 17597
nie nasze ino slowackie.
od lewej swistowy i mala wysoka, ponizej gran swistowych turni, dalej na prawo przelecz polski grzebien, wielicki, chmury na wschodniej scianie masywu gerlacha, dwuwierzcholkowy zadni gerlach (i jego pln-wschodnia sciana, na ktorej z wojtkiem kozubem i danielem piskorzem w 2010r. zrobilismy pierwsze zimowe przejscie drogi whp1651, ze sie nieskromnie pochwale) i gerlach, przed nimi litworowy, dalej po prawej zasloniete chmurami batyzowiecki, kaczy, zmarzly, zlobisty i jeszcze ganek z widocznym gornym fragmentem polnocno-wschodniego filara (tez robilem w zimie w 2011r. z wojtkiem kozubem i krzyskiem styrna - 26 godzin wspinania non stop, hehe) na samym prawym skraju kadru (rumanowy jest bardziej z tylu), a z przodu na tle tych chmur po prawej - mlynarz i opadajaca nad dolina bialej wody sciana mlynarczyka.
fota szczylona gdzies pewnie z gesiej szyi.
Wszystkie zdjęcia fajne.
@mazeno - respect 8-)
Kończę ze zdjęciami łódzkiej kałuży
Załącznik 17609
#Mazeno - :shock: tak, z Gęsiej, ale zdjęcie strzelałem mniej więcej z tego miejsca i w tym kierunku https://maps.app.goo.gl/Nnmwx797oXRevj2u6 więc Gerlach powinien być bardziej na lewo, ale ekspertem nie jestem. Mega szanuję osoby, które potrafią poznać szczyty w górach. Ja lubię chodzić po nich, ale jak szczyt nie jest charakterystyczny, to za cholerę nie nazwę go.
PS: nie mogę wrzucić mapy z Google maps, wrzucam screen :P
Załącznik 17610
Tatry są nasze, a to ze akurat ktos mazakiem nakreslil takie granice uwazam za historyczny zart [emoji846]kazdy szczyt, przelecz, turnia, dolina w Tatrach ma polską nazwę.
BTW a propos Doliny Bielovodskiej przedstawionej na zdjęciu - TANAP udostępnił w tym roku szlak w tej dolinie dla rowerów aż do Polany pod Wysoką :)