Załącznik 16360
Wersja do druku
Załącznik 16360
masz oczywiscie racje.
u mnie to nieprostowanie wynika z braku swiadomosci chyba. w sensie, ja widze ten zbieg perspektywy i dla mnie on jest naturalny, zupelnie mi do glowy nie przyjdzie, ze to by mozna bylo wyprostowac.
po czym jak ktos o tym wspomni, no to oczywiscie nie sposob sie nie zgodzic.
moze sie za kilka lat oswoje z ta mysla i naucze zauwazac ;)
no wiec oprocz braku tego onanizmu sprzetowego i potrzeby znalezienia sobie kolejnego zakupy (chociaz TS-E w bagnecie EF juz sa w takich cenach, ze nawet bym to mogl (probowac) uzasadnic racjonalnie) dochodzi tez ten czynnik plecowy. na chwile obecna dorzucenie Tamrona 35/1.8 do plecaka rowerowego (obok 5D4 + 24-70/4) to jest chwila rozkminy, czy chce sobie obciazac grzbiet bez pewnosci, ze z tego skorzystam. a przecietny TS-E szerokokatny to jest ze dwa razy tyle masy. i troche czasu zeby sie tym bawic... tak ze jakos tak mi nigdy nie bylo po drodze z takim zakupem. dotychczas...
EDIT. chociaz w sumie. 600 EUR za dosc zuzyte 24/3.5 mkI. kiedy mam w tej ogniskowej staruszke 24/1.4 L (tez mkI), ktorej akurat obrazowanie bardzo lubie... to jednak nie. moglbym to probowac uzasadniac, ale to juz nie byloby racjonalnie
#4322 "A najgorsi to są młodzi. Świat przez młodych na psy schodzi..." :mrgreen:
Załącznik 16365
Moja uwaga była pół żartem pół serio, ale...
Mnie osobiście jara zrobienie zdjęcia aparatem i obiektywem, a nie komputerem. I tak sobie wyobrażam, że specjalista w krajobrazach - jak Ty - chciałby się pobawić. Z tego co mówisz i widać, przygotowujesz starannie swoje ujęcia (miejsce, pora, światło, filtry, statyw i tak dalej) i jakoś mi pasuje celebra z T-S do takiego podejścia.
Takie luźne uwagi.
Ktoś tu powiedział, że hobby to uzyskanie minimalnego efektu maksymalnym nakładem. :D
--- Kolejny post ---
Ta po lewej nóg nie goli.
ta na srodku tez :mrgreen:
Załącznik 16369
Załącznik 16370
wizyta na nowej kładce pieszo-rowerowej w Warszawie
RF 70-200 2.8
Załącznik 16424
RF 14-35
Załącznik 16425
RF 50 1.8 (ta wydmuszka produkuje lepsze gwiazdki niż 70-200)
Załącznik 16426
Szczęki VII. Kąpiel jętki.
Załącznik 16431