Odp: pokaz zdjecie ktore lubisz
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
Bardzo fajne, delikatne, nastrojowe.
Zastanawiam się jak tego typu zdjęcie zrobić smartfonem (w moim przypadku S22)
W trybie nocne będzie rozjaśnione, skontrastowane i wyostrzone, cały efekt padnie.
W trybach z włączonym optymalizatorem scenerii "znajdzie" efekt zachodu słońca i zmieni/ustawi naświetlenie i nasycenia pod "wyładnienie" zachodu. Efekt może być różny/przypadkowy
W trybach PRO i Expert Raw w trybach automatycznych będzie dbał o nierozmytość zdjęcia i przy tym oświetleniu będzie działał trochę jak w trybie nocne
Chyba pozostanie tylko ręczne ustawienie.
jp
PS
Czy mógłbyś zrobić dla tego typu zdjęcia porównawcze aparat <-> smartfon i tu (lub w wątku aparaty foto a smartfony) je pokazać.
Jak blisko możesz się znaleźć ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Żaba niezła. Ale czy musi być tak centralnie?
Próbowałem ciąć inaczej i mi to nie przypasowało.
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
PS
Czy mógłbyś zrobić dla tego typu zdjęcia porównawcze aparat <-> smartfon i tu (lub w wątku aparaty foto a smartfony) je pokazać.
Jak blisko możesz się znaleźć ?
moge sprobowac jak bede mial okazje. ale moj hujawej to dosc tani model i wbudowany w to aparat jest jeszcze gorszy niz to co sie pakuje w topowe smarkfony. wiec jakos zdjec bedzie nie tyle duzo gorsza od normalnego aparatu, co po prostu mizerna. nawet po mocnym wioslowaniu AI zeby "fake it till you make it" ;)
1 załącznik(ów)
Kolejny widoczek bo dyskusji na temat odejścia Viltroxa to się już czytać nie da...
Załącznik 8932
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
moge sprobowac jak bede mial okazje. ale moj hujawej to dosc tani model i wbudowany w to aparat jest jeszcze gorszy niz to co sie pakuje w topowe smarkfony. wiec jakos zdjec bedzie nie tyle duzo gorsza od normalnego aparatu, co po prostu mizerna. nawet po mocnym wioslowaniu AI zeby "fake it till you make it" ;)
Dzięki, ale tego typu zdjęcia prezentowane w necie mogą (?) się udać, ciekaw jestem Twojej oceny
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
Heldbaum
Dla mnie to zdjęcie jest tak zarąbiste, że nawet nie wiem, jak je skomentować. Na tym więc pozostanę ;)
4 załącznik(ów)
1 załącznik(ów)
w przerwie miedzy "pokazywaniem ptaka"
Załącznik 8938
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
w przerwie miedzy "pokazywaniem ptaka"
A ha myślałem, że farbki do bielizny to już nie idzie nigdzie kupić :shock:
--- Kolejny post ---
No więc mała przerwa w pokazywaniu ptaka.
Załącznik 8939
1 załącznik(ów)
#2213 Ptak :)
Załącznik 8940