Fakt, grzybki Jeronimo1 zrobił ładne. Ale widzę, że zima w Holandii wygląda jak październik u mnie. Bo grudzień u mnie wygląda tak:
Dzisiaj rano w drodze do pracy.
Załącznik 5528
Wersja do druku
Fakt, grzybki Jeronimo1 zrobił ładne. Ale widzę, że zima w Holandii wygląda jak październik u mnie. Bo grudzień u mnie wygląda tak:
Dzisiaj rano w drodze do pracy.
Załącznik 5528
[QUOTE=djtermoz;1418324]Fakt, grzybki Jeronimo1 zrobił ładne. Ale widzę, że zima w Holandii wygląda jak październik u mnie. Bo grudzień u mnie wygląda tak:
Dzisiaj rano w drodze do pracy...
Czyli wszystko na swoim miejscu, tak jak być powinno... i ładny rower.
Przed chwilą: "gwiazda betlejemska" czyli koniunkcja Jowisza (widoczny z księżycami) z Saturnem (z pierścieniami).
Załącznik 5535
EDIT:
1. Link prowadzi do adresu gdzie przeglądarka wyświetla ostrzeżenie.
2. Co ważniejsze - tu wstawiamy zdjęcia tak, by sie wyświetlały na forum, a nie dziwne linki.
to z cykly holenderskiej zimy...
zeszloroczny 26 grudnia
Załącznik 5536
Na pasku masz ikonkę z drzewkiem (wstaw obraz)
Załącznik 5538
Załącznik 5537
#1087-Wesołych Świąt:D
Załącznik 5543
1087... eee... pewnie zmowa z fotografem i jakaś ustawka... :mrgreen:
Na pożegnanie świąt - nieco szerzej ujęta koniunkcja Jowisza i Saturna. Minimalna odległość wypadła 6 dni wcześniej ale pogoda wtedy nie dopisała.
Wiało niemiłosiernie i trudno było uzyskać kilkusekundowe nieporuszone fotki. Po obniżeniu statywu, zwinięciu paska aparatu i osłonięciu puszki "szerokimi plecyma" w końcu się udało.
Canon 70 D, 60mm, 4s, ISO 400, f 6,7
Załącznik 5556
Masz wyjarane dwa piksele na matrycy ;) Sorry, ale astrofotografia wygląda ciut inaczej...