1 załącznik(ów)
Odp: pokaz zdjecie ktore lubisz
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
i jeszcze taki duet... 9 lat roznicy (na dole nowsze), troche mi zeszlo nauczyc sie robic ostre zdjecia :)
@akustyk, pochwal się! S22? :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
pochwal się! S22? :D
6D2, ja starej daty jestem :D
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
6D2, ja starej daty jestem :D
I dobrze, przy Twoim fotografowaniu smartfoto musi jeszcze sporo "urosnąć" by takie zdjęcia móc robić.
Emocje podpowiadają że nigdy się nie da fotografią obliczeniową takich zdjęć robić
Ale rozum powołuje się na historię/opinie z czasów przejścia fotografii analogowej na cyfrową.
jp
mnie to jest zwyczajnie wygodniej. klocek na statyw, uchwyt na filtry, wszystko ustawione z podgladem na ekraniku, rece wolne. smarfkon z ekranem 5" to jest masakra ergonomiczna w trzymaniu, z punktu widzenia kogos kto tym chce focic to jest praktycznie zaprojektowane po to zeby wylatywalo z reki i wyciagalo z kieszeni kilkaset PLN na wymiane ekranu (albo kilka tysiecy na nowy telefon) co pare miesiecy. juz nie mowie o kontroli nad procesem fotograficznym, bo nawet w jakims trybie PRO apps androidowy to jest porazka ergonomiczna...
Uprzejmie proszę o nie rozwijanie tego wątku tutaj, póki zasadniczy wątek smarftonowy trzyma się nieźle :mrgreen:
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
mnie to jest zwyczajnie wygodniej. klocek na statyw, uchwyt na filtry, wszystko ustawione z podgladem na ekraniku, rece wolne. smarfkon z ekranem 5" to jest masakra ergonomiczna w trzymaniu, z punktu widzenia kogos kto tym chce focic to jest praktycznie zaprojektowane po to zeby wylatywalo z reki i wyciagalo z kieszeni kilkaset PLN na wymiane ekranu (albo kilka tysiecy na nowy telefon) co pare miesiecy. juz nie mowie o kontroli nad procesem fotograficznym, bo nawet w jakims trybie PRO apps androidowy to jest porazka ergonomiczna...
Kontrola nad procesem jako obsługa ustawień, zaprojektowanie różnych własnych i ich szybki wybów to (w S22) przewaga nad możliwosciami które są w A7R3, trzeba się tylko przestawić
jp
1 załącznik(ów)
warta honorowa
Załącznik 9375
#2708 Smartfonowa masakra jak w książce pisze :lol: