Odp: Pokaż zdjęcie które lubisz
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Nie było starannie planowane, ale też nie do końca przypadkowe - rzekłbym, że wykorzystałem okazję. Mieszkam na ścieżce podejścia jakieś 10 km od progu pasa lotniska w Krakowie. Akurat tak się złożyło, że księżyc wschodził przez kilka dni na południowym wschodzie ode mnie i w pewnym momencie "przechodził" przez linię podejścia niektórych lotów do ścieżki. Przyczaiłem się na balkonie i siadło. Złapałem tego wieczora jeszcze jedno, ale samolot był już na krawędzi księżyca. Niestety ruch był dość mały tego wieczoru, a od wczoraj lipna pogoda (chmury).
Ogólnie jak się często patrzy w niebo to już kilka razy w życiu widziałem przelatujący samolot przez tarczę księżyca, czy słońca, tylko nie zawsze mam sprzęt przy sobie.
Czy mieszkanie na ścieżce podejścia samolotów z powodu hobby fotografowania samolotów czy też hobby z powodu mieszkania w tym miejscu ?
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Czy mieszkanie na ścieżce podejścia samolotów z powodu hobby fotografowania samolotów czy też hobby z powodu mieszkania w tym miejscu ?
jp
Ogólnie to raczej przypadek. Samoloty fascynowały mnie od dziecka. Wychowałem się na wsi, która była na trasie częstych przelotów, wtedy jeszcze ISKIER, z Dęblina do Zamościa i od tamtego czasu była zajawka na samoloty. Przez chwilę było nawet marzenie o szkole w Dęblinie, ale mat/fiz to nie były moje koniki a i fizycznie nie grzeszyłem sprawnością. W Krakowie mieszkam od 2007 r. (wcześniej Lublin) i przeprowadzka do Krakowa spowodowała rozwinięcie pasji (więcej możliwości - lotnisko, imprezy w okolicy, itp. itd.). To tak w wielkim skrócie.
#Bangi - a kojarzysz, czy w Pobiedniku Wielkim co weekend są jakieś imprezy? Bo są jakieś kalendarze imprez, ale raczej są to imprezy jakieś nieco większe, natomiast wiem, że np w Łososinie Dolnej lata się praktycznie co weekend, jak jest dobra pogoda (mam tam kuzyna pilota), a jak jest z Pobiednikiem właśnie? Lata temu tam bywałem, jak byłem dzieckiem, ale teraz nie wiem zupełnie co tam się dzieje.
Cytat:
Zamieszczone przez
mystek
#Bangi - a kojarzysz, czy w Pobiedniku Wielkim co weekend są jakieś imprezy? Bo są jakieś kalendarze imprez, ale raczej są to imprezy jakieś nieco większe, natomiast wiem, że np w Łososinie Dolnej lata się praktycznie co weekend, jak jest dobra pogoda (mam tam kuzyna pilota), a jak jest z Pobiednikiem właśnie? Lata temu tam bywałem, jak byłem dzieckiem, ale teraz nie wiem zupełnie co tam się dzieje.
W Pobiedniku ma siedzibę m.in. Aeroklub Krakowski, do tego jest wiele firm usługowych i szkoleniowych. Rozkładu lotów nie ma, ale raczej cały czas się tam coś dzieje.
Są też dostępne kamery online: https://www.aeroklubkrakowski.pl/kamery/
Bangi gratulacje, super szot [emoji4]
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Bangi gratulacje, super szot [emoji4]
Dziękuję, niestey dlasze próby nie poszły jak chciałem, bo się pogoda załamała.
1 załącznik(ów)
1 załącznik(ów)
1 załącznik(ów)