zakończenie sezonu rowerowego 2022, dobiłem te 10tys km i Zimorodka w Konstancinie upolowałem :)
muszę być odważniejszy i bliżej podchodzić, bo cropowanie z R6 nie jest najszczęśliwsze
Załącznik 9837
Wersja do druku
zakończenie sezonu rowerowego 2022, dobiłem te 10tys km i Zimorodka w Konstancinie upolowałem :)
muszę być odważniejszy i bliżej podchodzić, bo cropowanie z R6 nie jest najszczęśliwsze
Załącznik 9837
bo crop milion procent :P zdjęcie ma rozdz 1800x1200
z tym niestety nic nie zrobię...
Krwawa zabawa:
#2950 - Załącznik 9838
#2951 - Załącznik 9839
Ani zdjęcie mi się nie podoba, ani opis... nic po prostu. To jest banda krótkich chujków z piórkiem w zielonych kapeluszach, z długą bronią. Zabawa? Niech sobie dla zabawy te rury w odbyt wsadzą i odpalą. Na szczęście, we mgle, często tak robią...
Też nie jestem za myślistwem, ale czy to jest na pewno rana postrzałowa? Odstrzałowi podlegają dzikie daniele, a żeby zrobić zdjęcie z tak bliska, to w przypadku dzikiego zwierza jest bardzo mało prawdopodobne. Przydało by się więcej info o okolicznościach wykonana fotografii, bo to walka dwóch danieli mogła dać takie rezultaty, albo wypadek.
--- Kolejny post ---
Jakbym ja z któregokolwiek obiektywu, który używałem i używam, czyli EF-S 55-250 STM, Tamron 100-400, EF 100-400L II, miał takie stuprocentowe kropy, i to na APS-C, a nie na pełnej klatce, to albo bym już go dawno sprzedał, albo go nigdy więcej nie używał. Niestety, mam też tę Sigmę, i jeszcze nic o niej nie wiem z tego, co chcę wiedzieć.
Sigma jest ostra, po prostu byłem za daleko, a cropowanie z 20mpx takich małych fragmentów jeszcze nigdy nie dało mi jakichś wybitnych rezultatów, z żadnym obiektywem ;) musiałbym mieć chyba Lkę do porównania
2m bliżej i byłoby sporo lepiej i wolę tego się trzymać niż sprzedawać dobre szkło i kupować hmm no właśnie co :P
Tak sobie przeglądałem katalog Lightrooma by wybrać najbardziej ulubione zdjęcie zrobione w 2022 i to chyba jest to. Wydaje mi się, że ma wszystko co fotografia powinna mieć: dobrą kompozycję, ciekawe światło i uchwycony moment. Zrobione w noc Halloween gdy dzieciaki biegają po okolicy i zbierają cukierki.
Załącznik 9840
A poza tym to podoba mi się też to, tylko nie wiem właściwie dlaczego. Może dlatego, że wygląda trochę jak ilustracja do książki dla dzieci? Taki domek w Portugalii, w którym ktoś nadal mieszka.
Załącznik 9841