Odp: pokaz zdjecie ktore lubisz
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Każda następna seria nastu zdjęć coraz lepsza. Na innych forach też się wystawiasz? Pytam asekuracyjnie, żeby się tam nie rejestrować. Spałperyzowałeś ten wątek, że tak po polsku zagaję. Mam wrażenie, że w czasach przedatsafowych ludzie poświęcali moment na autocenzurę, zanim wstawili tu POJEDYNCZE zdjęcie.
Ja aktualnie opowiadam historyjki obrazkowe, a autocenzura spowodowała, że zamiast 120 zdjęć wstawiam np. 12 ;)
Nie jest to forum dla miłośników dzikiej przyrody, jak widzę, a nawet wątki autorskie jakoś chyba nie mają wielkiego wzięcia. Z kolei, jak ktoś w takim wątku wstawia 12 zdjęć niedźwiedzia po kolei w trzech odsłonach, to Wam to nie przeszkadza? No niestety, ja nie bywam tam, gdzie bywają niedźwiedzie.
Przy okazji zupełnie pokazuję, na co stać- albo nie stać- mój nowy zestaw sprzętu, a z pojedynczych zdjęć czasem trudno wyciągać generalne wnioski.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Brawo i w pełni popieram Twoje podejście. Uważam, że przesyłanie serii zdjęć tak jak kolega wyżej niszczy ten wątek i szczerze nie chce mi się tu już zaglądać. Tyle ode mnie, dobranoc.
A co byś tu chciał kolego oglądać, skoro praktycznie nikt tu nic nie wstawia miesiącami? Oglądać Ci się tego nie chce, a wstawić nie masz co, a ja bym z chęcią obejrzał jakieś cudze zdjęcia, a nie tylko swoje i dwóch-trzech kolegów na krzyż. Ten wątek jest niszczony przez totalny marazm, który staram się przełamać swoją nadaktywnością.
@atsf, Twoją argumentację powtarzaną milion razy już większość osób zna. A Ty znasz żart o ośle?
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
@
atsf, Twoją argumentację powtarzaną milion razy już większość osób zna. A Ty znasz żart o ośle?
Wiesz co? Jesteś jednym z moich ulubionych autorów chyba głównie z powodu braku innych, więc zamiast się przekomarzać dawaj jakieś zdjęcia. Może być 500, mam myszę z rolką.
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Wiesz co? Jesteś jednym z moich ulubionych autorów chyba głównie z powodu braku innych, więc zamiast się przekomarzać dawaj jakieś zdjęcia. Może być 500, mam myszę z rolką.
Dziękuję, ale poczekam na to jedno, dwa, ale dobre :evil: Za tydzień pojadę na urlop, z kawałkiem nowego sprzętu, to wtedy zdjęciami na pewno pomęczę. Max dwa na post :mrgreen:
3 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Dziękuję, ale poczekam na to jedno, dwa, ale dobre :evil: Za tydzień pojadę na urlop, z kawałkiem nowego sprzętu, to wtedy zdjęciami na pewno pomęczę. Max dwa na post :mrgreen:
No i to jest rozwiązanie! Więcej postów- mniej zdjęć w poście! Że też ja na to wcześniej nie wpadłem...
Rokitniczka.
Załącznik 8457
Załącznik 8458
Załącznik 8459
CIĄG DALSZY NASTĄPI ;)
Powiesz coś więcej o #2106? To jest cropp?
Cytat:
Zamieszczone przez
NorthPole
Powiesz coś więcej o #2106? To jest cropp?
To jest 100% crop 1200 x 1800, Canon EOS 7D II i EF 100-400L II, z odległości ca 3-4 m. Oszukana ogniskowa tego obiektywu (ma nie więcej, niż 379 mm, a na tym dystansie chyba jeszcze mniej, co jest skutkiem wewnętrznego ogniskowania) powoduje, że uzyskuje mniejsze skale odwzorowania, niż z Tamrona 100-400 mm, a dodatkowo matryca 7D II jest mniejsza od matrycy C 80D, więc pod względem uzysku w pikselach mam w plecy, ale sprzęt ma inne zalety.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
... każdy może wrzucić dowolne zdjęcie i podyskutować na jego lub innego zdjęcia temat
moim pomysłem jest by wrzucać 1 zdjęcie max/dziennie bo na autorskie kolekcje jest miejsce gdzie indziej..
Załącznik 1081
Autor wątku proponował 1 zdjecie max dziennie... :) bo na autorskie jest miejsce gdzie indziej...
1 załącznik(ów)
trasa Silbergrundl @Singltrek pod Smrkem, Nove Mesto
uwielbiam to miejsce, jestem tu 3ci raz, i z pewnością nie ostatni :)
tym razem zabrałem aparat i Sigmę 12-24 + Canona 40
aczkolwiek jazda z aparatem to gucio nie jazda :P
Załącznik 8460
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
To jest 100% crop 1200 x 1800, Canon EOS 7D II i EF 100-400L II, z odległości ca 3-4 m. Oszukana ogniskowa tego obiektywu (ma nie więcej, niż 379 mm, a na tym dystansie chyba jeszcze mniej, co jest skutkiem wewnętrznego ogniskowania) powoduje, że uzyskuje mniejsze skale odwzorowania, niż z Tamrona 100-400 mm, a dodatkowo matryca 7D II jest mniejsza od matrycy C 80D, więc pod względem uzysku w pikselach mam w plecy, ale sprzęt ma inne zalety.
Dzięki. Klasyczna poza, fajne zdjęcie.