Odp: pokaz zdjecie ktore lubisz
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
@
akustyku, jesteś bardzo wyrozumiały ;)
jestem modem na innym forum i wszystkie te posty, w tym skany z czasopism bym przeniósł ;)
Poważna instrukcja obsługi poważnego sprzętu to nie jest żadne czasopismo!:evil:
Lubisz robić zdjęcia instrukcjom obsługi?
Tak bym zeznawał przed Akustykiem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Lubisz robić zdjęcia instrukcjom obsługi?
A niech mnie ręka boska broni! To są zrzuty ekranu z neta :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
co mi po zeznaniach? mnie sie ilosc spacyfikowanych elementow aspolecznym musi zgadzac. a czy maja racje czy nie, to jakie to ma znaczenie? :mrgreen:
ani to, ze nie jestes wielbladem :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
co mi po zeznaniach? mnie sie ilosc spacyfikowanych elementow aspolecznym musi zgadzac. a czy maja racje czy nie, to jakie to ma znaczenie? :mrgreen:
ani to, ze nie jestes wielbladem :lol:
Nie ma to jak se pogada czekista z czekistą ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
djtermoz
Skoro wszyscy pokazują jakieś ptaszki to ja mam tutaj amerykańskiego drozda. Zrobionego lustrzanką. I do tego na film (Portra 400).
Z cyfrową lustrzanką FF się już dawno rozstałem bo jest po prostu za duża. Ale to nie jest tak, że lustrzanki są przestarzałe. Bardzo chętnie bym kupił DSLRa FF w postaci cyfrowej wersji mojego Pentaxa MX. Coś tak małego, lekkiego, z ogromnym wizjerem, manualnym ostrzeniem (tak!) i brakiem IBIS i odchylanego tylnego erkanu. Oczywiście szanse, że coś takiego się pojawi są praktycznie zerowe bo kto by to dziś kupił? Bez AF? Bez video? Bez IBIS? Bez pierdyliarda nikomu niepotrzebnych ficzerów?
Mimo tego liczę, że może Pentax coś tego typu pokaże szukając nowej niszy w tej niszy w której już obecnie siedzą.
Załącznik 8006
Ależ jest to, czego szukasz. Specjalnie dla takich ludzi.
Leica M-D
https://leica-camera.com/pl-PL/photo...lack-lacquered
https://fotoblogia.pl/8757,leica-m-d...bez-elranu-lcd
Nawet bez ekranu!
Cytat:
Zamieszczone przez
Karlbuk
Ależ jest to, czego szukasz. Specjalnie dla takich ludzi.
Leica M-D
Tyle, że to dalmierz a nie lustrzanka. Czyli raz, że nie patrzymy przez obiektyw a dwa, że minimalna odległość ostrzenia jest duża (jak w każdym dalmierzu). Poza tym cena jest mocno zaporowa.
Cytat:
Zamieszczone przez
Karlbuk
Przecież to jest zwykły, ordynarny dalmierz, a nie lustrzanka! Z tym do drozda!? (Kici-kici taś-taś do lwa, kurła, do lwa?!)
Ach, no tak, jakoś mi umknęło że ma być lustro
1 załącznik(ów)