Odp: pokaz zdjecie ktore lubisz
#Cauchy - Szkocji nie zwiedziliśmy właśnie, bo kawał drogi od Luton (bodajże coś 600-700km jak pamiętam, kiedy patrzyłem na drogę samochodem). Nie zwiedziliśmy też Kornwalii, czego żałuję, a była w sumie w zasięgu ręki. Zwiedziliśmy za to Luton, Londyn, Norfolk, generalnie jakieś bardziej turystyczne miejscowości południowego i południowo-wschodniego wybrzeża UK. Brighton, Southampton, Dover (to zwiedza każdy Polak jeżdżący samochodem do UK :P ), Bristol, Oxford, Cambridge itp. Anglia naprawdę powala krajobrazami wg mnie. Wzgórzyste rejony, klify, morze. Tam mocno natura jest związana z cywilizacją, tj np jedziesz niby autostradą (taka ekspresówka u nas) i rosną ci gęste krzaki tuż obok. Albo jedziesz M1 (taka autostrada-autostrada) do Londynu, 5-6 pasów i mijasz pasące się krowy, a nad głową przelatuje ci Dreamliner lądujący na Heathrow. Jako, że tam rośliny mają się dobrze (duża wilgotność powietrza, sporo słońca - wbrew pozorom i umiarkowany klimat, nie duże wahania temperatur), to jest pełno i gęsto.
No i właśnie ten klimat. Oczywiście kto co lubi, ale ja upałów nie trawię i pogoda angielska jest perfekcyjna. Wracasz ze sklepu z buta powiedzmy 20-30 minut i potrafi cię 2 razy zlać deszcz i 2 razy ogrzać słońce :). W lato takie max 27 stopni w słońcu. Skrzydło przypocisz, ale nie kiśniesz jak w Polsce, nie kleisz się po godzinnym spacerze. Chmury płyną szybko ze względu na spory, jednostajny wiatr. Generalnie Anglia zdaje się być rajem dla fotografów krajobrazów.
będę musiał zgłębić temat :)
4 załącznik(ów)
Na pewno przekonało Cię to upocone skrzydło ;D
Coś tam jeszcze z UK. To ostatnie pozowane :P
#3042 - Załącznik 10003
#3043 - Załącznik 10004
#3044 - Załącznik 10005
#3045 - Załącznik 10006
3 załącznik(ów)
2 załącznik(ów)
Załącznik 10011
--- Kolejny post ---
Załącznik 10012
Kotów się nie tnie albo się to robi mocniej. A tak to ni pies, ni wydra...
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Kotów się nie tnie albo się to robi mocniej. A tak to ni pies, ni wydra...
To jest pełny kadr, więc jest z czego ciąć, ale zależy, co komu :D Ja słyszałem tylko, że się kotów nie suszy w mikrofalówce :mrgreen:
1 załącznik(ów)
3044 piękny kocio 8-)
Kotków to ja mogę oglądać miliony :mrgreen:
3046
Załącznik 10013
A nie lepiej to pooglądać jakieś maszyny? Na przykład taki podnośnik? :mrgreen:
3047
https://i.imgur.com/yjdz0an.jpg
4 załącznik(ów)