Odp: pokaz zdjecie ktore lubisz
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Jeśli chodzi o moją fotkę to tak: baseny w Porto Moniz na Maderze.
2 załącznik(ów)
Pierwszy raz widzę sens istnienia ambony...
Załącznik 8536
Załącznik 8537
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
"Przewodnik Collinsa- PTAKI".
Dzięki
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
NorthPole
Dzięki
Poszukaj też książek Andrzeja Kruszewicza. I spróbuj znaleźć nagrania głosów ptaków - bardzo pomaga przy rozpoznawaniu, a niektóre gatunki w terenie tylko tak można rozróżnić, np. pierwiosnek kontra piecuszek.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Poszukaj też książek Andrzeja Kruszewicza. I spróbuj znaleźć nagrania głosów ptaków - bardzo pomaga przy rozpoznawaniu, a niektóre gatunki w terenie tylko tak można rozróżnić, np. pierwiosnek kontra piecuszek.
No to mam co robić:p Dzięki.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
NorthPole
No to mam co robić:p Dzięki.
Niektóre gatunki są tak problematyczne w klasyfikacji, że atlas może się okazać niewystarczający, a nawet przeglądanie innych zdjęć w necie nie zawsze daje 100% pewności. Najlepiej jest na żywca sprawdzić, na jaki głos ptak reaguje, o ile w ogóle zareaguje.
--- Kolejny post ---
Załącznik 8540
Czyli trzeba zagadać do ptaka i on wtedy zareaguje na glos mówiąc np. "Dzień dobry, jestem nielot kiwi"?
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Czyli trzeba zagadać do ptaka i on wtedy zareaguje na glos mówiąc np. "Dzień dobry, jestem nielot kiwi"?
Śmichem-żartem tak, jak piszesz. A na poważnie to korzysta się z wabika. Jak w efekcie sfotografowałem rokitniczkę, to najpierw coś tam latało w trzcinach i cholera wie, co to było, bo się nie pokazywało. No więc spróbowałem wabić parę podejrzanych gatunków i wyszło, że to rokitniczka.