Odp: pokaz zdjecie ktore lubisz
Cytat:
Zamieszczone przez
g69
Autor wątku proponował 1 zdjecie max dziennie... :) bo na autorskie jest miejsce gdzie indziej...
Autor wątku zapewne spodziewał się, że ludzie tłumnie tu zwalą i jak stu autorów wpakuje po jednym zdjęciu dziennie, a jeszcze jak się komuś będzie chciało pisać, to będzie i co oglądać, i dyskusje się będą toczyły do świtu, ale tak się nie stało. Czasami tylko ktoś wstawi świetne zdjęcie, a czasami byle jakie, a dyskusji nie ma. Ja wstawiam ostatnio całe cykle i nikt się nie odezwie (z wyjątkami), że konkretne zdjęcie jest fajne, a reszta do kitu, a jest z czego wybierać. W mojej tematyce zawsze może się zdarzyć tak, że najgorsze zdjęcie z cyklu będzie jedynym ostrym w całej serii, a najlepsze totalnie rozmyte, więc kiedy oba są ostre, to się cieszę. Żeby zrobić 10 ostrych zdjęć ptaka w locie przeciętnie naświetlam teraz 10 x więcej klatek, a zdarzały mi się z poprzednim sprzętem dużo gorsze wyniki.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
NorthPole
Dzięki. Klasyczna poza, fajne zdjęcie.
Tak zwane zdjęcie legitymacyjne ;) Obciąłem, chociaż generalnie wolę zdjęcia panoramiczne obejmujące szerszy kontekst sytuacyjny, ale tu było bardzo dużo potarganego badyla.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
trasa Silbergrundl @Singltrek pod Smrkem, Nove Mesto
uwielbiam to miejsce, jestem tu 3ci raz, i z pewnością nie ostatni :)
tym razem zabrałem aparat i Sigmę 12-24 + Canona 40
aczkolwiek jazda z aparatem to gucio nie jazda :P
Fajny las, zwłaszcza jak się da po nim jeździć rowerem. Ja miałem na wczasach dramat, bo ze względu na suszę i osadników budujących domki letniskowe, z budów których wykopany pod fundamenty piasek jest rozsypywany na traktach leśnych, te trakty stały się kompletnie nieprzejezdne dla mojego roweru, i do większość miejsc, do których normalnie dojeżdżałem, nie byłem w stanie dotrzeć, bo trzeba było kilometrami pchać ciężki rower i 7 kg sprzętu plus inne szpeje na piechotę po piachu.
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Autor wątku zapewne spodziewał się, że ludzie tłumnie tu zwalą i jak stu autorów wpakuje po jednym zdjęciu dziennie, a jeszcze jak się komuś będzie chciało pisać, to będzie i co oglądać,
autor miał nadzieję że pomysł chwyci i...chwycił
wrzucaliśmy sobie zdjęcia , czasem wymienialiśmy uwagi, było milo
ale zjawiłeś się ty i nie jest już milo, jest śmietnik
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
autor miał nadzieję że pomysł chwyci i...chwycił
wrzucaliśmy sobie zdjęcia , czasem wymienialiśmy uwagi, było milo
ale zjawiłeś się ty i nie jest już milo, jest śmietnik
Jeżeli nie jest miło, to tylko z waszego powodu, bo to wy jesteście niemili.
1 załącznik(ów)
A co byś tu chciał kolego oglądać, skoro praktycznie nikt tu nic nie wstawia miesiącami? Oglądać Ci się tego nie chce, a wstawić nie masz co, a ja bym z chęcią obejrzał jakieś cudze zdjęcia, a nie tylko swoje i dwóch-trzech kolegów na krzyż. Ten wątek jest niszczony przez totalny marazm, który staram się przełamać swoją nadaktywnością.[/QUOTE]
Z całym szacunkiem ale prezentowanie tutaj serii zdjęć nikomu się tutaj nie podoba a Ty usilnie sam je wrzucasz i się dziwisz, że nie chcemy oglądać. Sam fotografuję sporo przyrody i bardzo lubię tego typu zdjęcia.
Żeby nie było wrzucę boćka
Załącznik 8463
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Z całym szacunkiem ale prezentowanie tutaj serii zdjęć nikomu się tutaj nie podoba a Ty usilnie sam je wrzucasz i się dziwisz, że nie chcemy oglądać. Sam fotografuję sporo przyrody i bardzo lubię tego typu zdjęcia.
Żeby nie było wrzucę boćka
Pisząc "nikomu" przesadzasz, bo zwykle tylko ci, którym się coś nie podoba, drą się w niebogłosy. Chciałem szybko wykończyć jeden temat- mojego ostatniego wyjazdu, który uważam za całkiem udany fotograficznie, i nie spodziewałem się takiej alergicznej reakcji. Wolałbym, aby utyskiwaniu nad nadmiarem ujęć towarzyszyły opinie, czy każde dowolne z ujęć jest do zaakceptowania jako samodzielne zdjęcie, i które jest wg oglądającego najlepsze. Np. #2075 wg mnie jest ciekawsze, niż #2077, ale chciałbym je mieć w jego skali odwzorowania, a tego nie powtórzę wcześniej, niż za rok, o ile w ogóle się coś takiego uda, bo im bliżej, tym trudniej. Ale żadnej merytorycznej oceny nie ma, a kto się w ogóle odezwie, to ma zastrzeżenia jedynie do ilości.
W trakcie pisanie przeze mnie postu podmieniłeś zdjęcie boćka na znacznie ciekawsze ;)
Szybki rewanż:
Załącznik 8464
1 załącznik(ów)
Zapraszam do wątku Aparaty foto a smartfony, #197, 200
Załącznik 8467
jp
Jak Jan p...lnie zdjęcie, to jeśli mam wybierać między dżumą a cholerą, wybieram serię 300 zdjęć atsf :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Jak Jan p...lnie zdjęcie, to jeśli mam wybierać między dżumą a cholerą, wybieram serię 300 zdjęć atsf :mrgreen:
Żebyś czasem nie wykrakał :mrgreen:
1 załącznik(ów)
Patrząc na pozycję, prawdopodobnie nietoperz...
Załącznik 8468
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Nie, to tylko JPG (jakiś pieprzony gołąb) :mrgreen: