pieseł rogaty
Załącznik 8067
Wersja do druku
pieseł rogaty
Załącznik 8067
Ostatnie z Sigmy?
Tak, po cropie i po odszumianiu bo bylo iso 6000 i exp -2. Po zachodzie slonca doslownie z kazda minutą iso idzie do góry żeby ratować ostrosc. Z samej ostrosci tego szkla na R6 jestem mega zadowolony [emoji4]
Odszumianie to trochę na piechotę robiłeś, bo z automatu nie wyszło do końca dobrze? Nie, żeby to był jakiś zarzut, bo ratujemy się wszyscy jak się da, po prostu pytam.
--- Kolejny post ---
Ręczny hamulec do Ziemi tanio kupię, bo rano tak szybko robi się jasno, że moment po wschodzie Słońce wali prosto z góry, a wieczorem za szybko się ściemnia :mrgreen:
Jak zwykle wybieram się na urlop, na którym mam najwięcej okazji do fotografowania, w drugiej połowie czerwca, i jest to dla mnie najgorsza pora roku, żeby się wyspać, bo zdjęcia da się robić prawie do godz. 22-ej, w rano trzeba wstawać o 3-4-ej, bo zaraz robi się biały dzień. Chyba, że jest pełne zachmurzenie albo leje, to można ciąć komara trochę dłużej, ale jak już się rozpogodzi, to światło jest ptalowe.
z tym odszumianiem to jest tak, że się szuka jakiegoś złotego środka, ale wolę gładszy efekt niż kaszanę :D
z automatu raz że szumy już widoczne, a w LR jak rozjaśniłem, kontrasty itp. to już było szumu sporo, więc do Topaza i na najmniejsze ustawienia
Załącznik 8078
Załącznik 8079
#1831:p
jp
#1833 Konie dwa. Niemechaniczne.
Załącznik 8080
Załącznik 8082