Załącznik 7691
Wersja do druku
Załącznik 7691
Załącznik 7707
Qr*de, ja rozumiem, że może ktoś lubić ptaki (szczególnie nie swoje :mrgreen:), ale skoro tu jest "pokaż zdjęcie które lubisz" - to aż prosi się o krótkie info dlaczego akurat dane zdjęcie?
Jeżeli o mnie chodzi, to jakby wątek dotyczył pokazywania swoich zdjęć, których się nie lubi, to bym wstawiał po 300 dziennie :evil:
Pierwszym- i czasami zasadniczym kryterium- jest to, że zdjęcie w ogóle wyszło jako-tako, a obiekt był dla mnie wyjątkowy w danym momencie. Zdarza mi się prztyknąć 1500 zdjęć w godzinę, z których ciężko wybrać 2 ostre, nie mówiąc o jakichś innych walorach, co wcale nie jest zabawne.
A poważnie to ja się dziwię, że nikt nie zadaje pytań, bo łatwiej jest odpowiadać na konkretne pytania, niż tworzyć jakąś wydumaną narrację.
Są tu autorzy, którzy pokazują piękne, dopracowane zdjęcia, które wynikają z tego, że w założeniu miały być piękne i dopracowane, a więc wymagało to od nich stworzenia warunków, aby takie były. I wtedy nie ma właściwie o co pytać, co najwyżej o sprzęt i miejscówkę.
Ja żadnych warunków nie tworzę, lecz fotografuję rzeczy zastane takimi, jakimi są, tym co mam, i jestem w stanie ze sobą zabrać. Czasami ze zdjęciami wiąże się jakaś historia na swój sposób wyjątkowa, chociaż po zdjęciach tego nie widać.
Na przykład dwa powyższe zdjęcia: trznadla udało mi się ująć z profilu w całym kadrze APS-C na 6000 pikseli obiektywem 250 mm, co się często nie zdarza, a krętogłowa akurat trafiłem pierwszy raz w życiu, i jest to chyba najbardziej udane zdjęcie z tamtej sesji.
Załącznik 7708
Tak :lol: To zdjęcie jest częścią większej całości, jak da się zauważyć, a ta większa całość pokazuje szczegółowo zagospodarowanie konkretnych wnętrz. Seria podoba mi się głównie dlatego, że normalnie się takimi zdjęciami nie zajmuję, a zostałem nieomalże zmuszony do zrobienia ich z marszu mając do dyspozycji tylko aparaty i statyw oraz jedną lampę błyskową, którą chyba gdzieś tam nawet użyłem, a nie mając żadnych softboksów, blend ani innego szpeja, a już kompletnie nie mając doświadczenia w fotografowaniu wnętrz na potrzeby reklamowe, a zdjęcia chyba wyszły nie najgorzej?
Inna sprawa, że ten design też mi się bardzo podoba. Zrobiłem wtedy jeszcze 3 inne wnętrza, z których dwa wyszły kiepsko, choć technicznie poprawnie, bo ani design, ani światło zastane nie dały żadnego fajnego wyglądu.
Załącznik 7709
Zdradzasz Niebieską, czy coś jej zrobiłeś?!
[QUOTE=Eberloth;1432542]#1552
A Bonifacy?