Odp: Pokaż zdjęcie które lubisz
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
a ja tak patrze i mysle, ze panna ma uklad nog jak Japonka: "na kaczuszke"
Japonki cwicza celowo chodzenie w taki sposob (czubki butow do siebie), co generalnie przypomina czlapanie kaczki. bo to podobno lokalnych alfa samcow pozytywnie nastraja - w sensie, one sie przz to wydaja bardziej sierotowate i w tym prawdziwym Japonskim samcu budzi sie obronca dam i jeszcze bardziej meski misiu...
z perspektywy nie orientu wyglada to raczej zaloznie :mrgreen:
Taka moda ostatnio przy fotografowaniu modelek. Że niby zwykła dziewczyna z podwórka, a nie wytresowana modelka?
Dobrze, że kolega cybulski nie każe tak stawać swoim dziewczynom, bo przestałbym oglądać jego wątek.
Co do Japonek i ich nóg, to kiedyś czytałem że taki układ mięśni i innych części nogi (ścięgien i co tam jeszcze jest) wynika ze zwyczaju siedzenia w kucki.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Co do Japonek i ich nóg, to kiedyś czytałem że taki układ mięśni i innych części nogi (ścięgien i co tam jeszcze jest) wynika ze zwyczaju siedzenia w kucki.
moze tak i jest, ale czasami mozna odniesc wrazenie, ze one tak specjalnie probuja
a wyglada to...
https://www.youtube.com/watch?v=4HBkjZwRlnI
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
a ja tak patrze i mysle, ze panna ma uklad nog jak Japonka: "na kaczuszke"
Japonki rzeczywiście tak próbują chodzić, ale "na kaczuszkę" czyli palcami stóp na zewnątrz to chodzą raczej Europejczycy, zwłaszcza poważnie otyli.
Z kolei pani na zdjęciu (fajnym moim zdaniem) lekko odchyliła jedną nogę na zewnątrz i tyle...
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
A ja myślałem, że to efekt parcia na pęcherz.
W końcu wydostanie się z obcisłego kimona, załatwienie potrzeby, ponowne założenie jest nie lada wyzwaniem:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
http://www.ageekinjapan.com/japanese...king-uchimata/
https://japantoday.com/category/feat...en-pigeon-toed
czyli w sumie to nie wiadomo. moze byc historycznie od kleczenia na tatami, moze byc tez kulturowo... ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Z kolei pani na zdjęciu (fajnym moim zdaniem) lekko odchyliła jedną nogę na zewnątrz i tyle...
To, że tak zrobiła - widzimy. ;) Pytanie jest: dlaczego tak zrobiła? Gdy to pytanie zadamy 5 razy, dojdziemy do prawdziwej przyczyny.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
To, że tak zrobiła - widzimy. ;) Pytanie jest: dlaczego tak zrobiła? Gdy to pytanie zadamy 5 razy, dojdziemy do prawdziwej przyczyny.
No po prostu, gada przez tel stoi na nodze i sobie kręci drugą. Może się przygląda w szybie jak lepiej wygląda. Tak od razu zrozumieć intencje kobiety nie jest łatwo...
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
No po prostu, gada przez tel stoi na nodze i sobie kręci drugą. Może się przygląda w szybie jak lepiej wygląda. Tak od razu zrozumieć intencje kobiety nie jest łatwo...
zeby ona sama to wiedziala... :mrgreen:
Żadne zdjęcie ptaszka nie wywołało tyle dyskusji jak zdjęcie baby z wykrzywioną nogą. Faceci... :mrgreen:
Co by się działo, gdyby to był facet z TAK wykrzywioną nogą.