Odp: pokaz zdjecie ktore lubisz
Michael Freeman napisał książkę "Kolor" - wg mnie wartościowa. Jeśli nie znasz - polecam.
https://merlin.pl/kolor-profesjonaln...eeman/2517949/
185 - koniecznie trzeba to drzewo wywalić
186 - super, bardzo mi się podoba .... uwielbiam wysokogórskie klimaty
kolejne też całkiem przyjemne foty
Re: Odp: pokaz zdjecie ktore lubisz
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Freemana polecam wszystko jak leci. super gosc!
Fotki od 186 do 190 miodzio. Każda w nieco innym stylu, a wszystkie fajne i zaciekawiają. Brawo Panowie!
Tak, mimo że lubimy inne ogniskowe, to książki - jak widać - te same.
Wymieniłem tę, bo akurat z Beckiem.pl rozmawialiśmy o kolorach.
A tak już trochę żartem (bo sobie czasem żartujemy, c'nie?): w tej książce są rozdziały poświęcone konkretnym kolorom: czerwony, niebieski, żółty itd. W każdym na początku jest tablica kolorów pokrewnych - po kilkadziesiąt sztuk na różne fioletowe, zielone... Ciekawy jestem czy jest ktoś, kto potrafiłby wymyślić nazwę na każdy z nich. Może jakiś marketingowiec od farb: norweski błękit, wschód słońca na Tasmanii, poranny szał cytryny...
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Tak, mimo że lubimy inne ogniskowe, to książki - jak widać - te same.
Wymieniłem tę, bo akurat z Beckiem.pl rozmawialiśmy o kolorach.
A tak już trochę żartem (bo sobie czasem żartujemy, c'nie?): w tej książce są rozdziały poświęcone konkretnym kolorom: czerwony, niebieski, żółty itd. W każdym na początku jest tablica kolorów pokrewnych - po kilkadziesiąt sztuk na różne fioletowe, zielone... Ciekawy jestem czy jest ktoś, kto potrafiłby wymyślić nazwę na każdy z nich. Może jakiś marketingowiec od farb: norweski błękit, wschód słońca na Tasmanii, poranny szał cytryny...
Popatrz sobie na ekspozycję farb w dowolnym markecie budowlanym. Część producentów ma takie opisowe nazwy kolorów. Ponadto istnieją systemy określania kolorów wg RAL i NSC - tam nie ma prozy, tylko kombinacje literowo cyfrowe.
Re: Odp: pokaz zdjecie ktore lubisz
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Ciekawy jestem czy jest ktoś, kto potrafiłby wymyślić nazwę na każdy z nich.
pierwsze lepsza kobieta...
:mrgreen:
1 załącznik(ów)
się mi przypomniało jak siedziałem w ulubionym serwisie rowerowym i gadałem z chłopakami, przyjechała bardzo fajna dziewczyna zielonym cruis'em ,
wiec zaatakowałem i mówię " super ten pistacjowy kolor " a ona się spojrzała i mówi "to ciemna mięta", chłopaki się mało nie posikały ze śmiechu
ehhh kobiety i ich kolory
--- Kolejny post ---
Załącznik 1806
#191 - ale fajne te paski! :D Gdzie to?