Haha, kurczę jaki sprytny plan:mrgreen:
Wrzucę coś ze świeżych fot żeby nie było off topu.
3058
Załącznik 10030
Wersja do druku
Haha, kurczę jaki sprytny plan:mrgreen:
Wrzucę coś ze świeżych fot żeby nie było off topu.
3058
Załącznik 10030
A co byś powiedział na to?
#3058 Mod.
Załącznik 10032
ale Nepal nie jest drogi, serio, w przeciwieństwie do safari w Afryce
gros budżetu zabiorą przeloty i na miejscu trzeba obczaić lot z Ciapmnadu do Lukli, ew. do Annapurny
sam trek, akomodacja i wyżywienie (wege!) nie jest drogie
A Everest raz w życiu zobaczyć warto...
Czomolungma to po tybetańsku, po nepalsku to Sagarmatha ;)
Najlepsze jest to, jak np oglądasz test obiektywu na kanale na YT jakiegoś Australijczyka i dla kolesia to normalne: jakieś wielkie pająki, krokodyle, czy tam inne kajmany, przedziwne ptaki (niektórych nie widziałem nigdy w życiu), wielkie jaszczurki, stojące kangury. Eh... A my tylko te sikorki, gołębie i sójki. Nawet kruków mało :)
Tu ten film, który właśnei oglądałem https://www.youtube.com/watch?v=jVdQ...nel=DuadePaton
Jakoś wyprałeś moje zdjęcie z fajnego klimatu nocnych latarni, wolę swoje :P
--- Kolejny post ---
W sumie to nie wiem bo nigdy nie liczyłem kosztów takiej wyprawy ale skoro piszesz, że nie drogo to zapewne tak jest. Lotnisko Lukla należy do najniebezpieczniejszych na świecie. Ja już na Maderze się bałem lądowania :oops:
--- Kolejny post ---
Trochę architektury :roll:
3059
Załącznik 10033
Osobiście nie cierpię jadowitej żółci lamp sodowych, a w zestawieniu z niebieskim i z błękitem lepiej komponuje się pomarańczowy, więc jeszcze bym pogmerał w tym zdjęciu ;)
--- Kolejny post ---
Załącznik 10039
Wyrosnieta ta wiewiorka
Można? Można! Świetnie wykorzystane kontrowe światło zastane z tyłu oraz boku, aby fotografowano osoby nie wyszły "płasko" na zdjęciach. bardzo mi się podoba światełko. Każdy kto fotografuje ludzi wie jak trudno fotografuje się w ostrym świetle słonecznym (a tu takie było - bez dwóch zdań). Dobrze zbalansowany dobłysk lampy błyskowej do światełka zastanego.