Odp: Co poszło nie tak ... prośba o sprawdzenie foto 80d + 10-22
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
opinia poboczna, o którą nikt mnie nie prosił - serio myślisz, że takie zdjęcie zostanie zaakceptowane przez shutterstock?
Takie czasy.
Obiecuje się komerchę bez doświadczenia, predyspozycji, nauki. Cyfrowa fotografia robi to idealnie.
Królu, w geometrii nie ma ścieżki specjalnej dla królów
Klikalne myszkowate platformy dla programistów obiecują, że małpa może programować itd ... elektroda.pl jest pełna fahofcuf, którzy roz.. klientowi urządzenie i nie wiedzą co dalej itd...
Czekam jak w prywatnej uczelni medycznej będzie można kupić dyplom.
edit: 8556 jest sfocusowane na to kolczaste na dole. Nawiasem mówiąc obła roślinka o galaretowatych liściach to dość średniawy przedmiot do testów ostrości.
Przysłona 18 to na małych ogniskowych już limit dyfrakcyjny. Jak chcesz zarabiać na zdjęciach, to pewnie wiesz, co to dyfrakcja.
Cytat:
Zamieszczone przez
cosinus
Czekam jak w prywatnej uczelni medycznej będzie można kupić dyplom.
To się dzieje od bardzo wielu lat. Kilkaset tysięcy USD i dyplom Twój. Musisz jednak odkiblować swoje w prosektorium przez parę lat.
Niekoniecznie zostaniesz noblistą ale ktoś z Twoich kumpli być może. Tak uczy doświadczenie.
Link do foto - zapisane przez prg.graficzny: https://prostetorodo.pl/wp-content/u...ivy-garden.jpg - to zostało wysłane
A widziałeś, co masz w prawym, dolnym rogu wysłanego zdjęcia? to AI wyłapie i z automatu odrzuci.
Tak jak Koledzy pisali - zrób zdjęcia przy f5.6-8 czegoś o szczegółowej fakturze, ze statywu i z samowyzwalaczem - i wtedy oceń. A na Shitstocku to naprawdę rzadko cokolwiek odrzucają...
Czasami warto stanąć obok czegoś, aby złapać dystans - z tego też względu dziękuję Wam za uwagi i rady.
W międzyczasie zrobiłem sobie na spokojnie porównanie: przesłona 5,6 czas 1/400 w konfiguracji: moje body inne szkło inne body moje szkło - aż tak dramatycznych różnic nie ma, aby się rozczulać nad sobą.
Zatem temat uważam za zamknięty - fotki wywalone z Schutterstocka - uważam, że BARDZO SŁUSZNIE, że ich nie przyjęto ;-)