Witam serdecznie,
przekopałem się chyba przez cały internet ale niestety nic nie znalazłem. Może ktoś z Was wie jak sprawdzić dystrybucję Canona 5d mk3?
Pozdrawiam:)
Wersja do druku
Witam serdecznie,
przekopałem się chyba przez cały internet ale niestety nic nie znalazłem. Może ktoś z Was wie jak sprawdzić dystrybucję Canona 5d mk3?
Pozdrawiam:)
Off top - gdzie kupiles aparat?
Chyba tylko za pomocą gwarancji i języka w menu aparatu - jeśli gwarancja Canon Polska - to jasne że z oficjalnej dystrybucji krajowej. Jak International lub własna sprzedawcy i jest język polski w menu- to z EU (może i USA), a jak gwarancja własna sprzedawcy/sklepu i do tego nie ma menu po polsku to ewidentnie rynek azjatycki. Po numerach seryjnych to chyba nie wyciekły żadne wskazówki.
Jeszcze nie kupiłem chciałem jakoś przed zakupem zweryfikować czy to nie jest dystrybucja azjatycka. Pokazały się puchy w dziwnie niższych cenach a nie chcę ryzykować ewentualnych problemów z gwarancją.
@adawro, z tego co pytałem to ten egzemplarz ma gwarancję Canon Polska :) No to w piąteczek chyba go kupię:)
Dzięki Wam za info.
azjatyckie nie mają PL menu, wgrać się nie da
Europejskie wersje maja na trzeciej pozycji numeru seryjnego 3.
Nie ma za co :-)
Nooo sprzęt kupiony, w sklepie nie cyganili, faktycznie Canon z Polskiej dystrybucji. Elegancko, trójeczka w numerze seryjnym...
Pozdrawiam :)
Podłącze sie do tematu ;) Moje 5Dmk3 ma polskie menu, lecz nie ma 3 na trójce. Co teraz? :o
vojcio_BB -> trochę odkopuję temat, ale jak nie ma trójki w numerze seryjnym, a ma PL menu to chyba wersja na Stany/Kanadę.