Databank , dysk 60 G i Fat32
Zakupiłem sobie Digimate III z 60GB dyskiem. Niestety obsługuje tylko systemy plików FAT. Jak sformatowałem dysk musiałem podzielić go na 2 partycje bo w FAT 32 wiekszych dysków sformatować spod XP się nie da. I teraz na wyswietlaczu databanku mam pojemność tylko tej "pierwszej" partycji. Czy ktoś przerabiał podobny temat i jak to ewentualnie ugryżć aby spora część dysku nie leżała odłogiem???
Databank, Digimate II Plus, failed
Witam Was serdecznie. Nabyłem Digimate II Plusa z 20 Gb dyskiem Fuji. Niby skoro jest na gwarancji...ale w czym problem: po zgraniu 3x1 Gb Rawów z 30D databank (pozostało 16 Gb wolnego miejsca) nie chce zgrać następnych danych z karty (Ultra II 1 Gb), pokazuje jedynie "failed" i "22". Znalazłem w necie, że to z powodu "22.preparing disc error ". Czyli dysk źle sformatowany; więc go sformatowałem Fat32 przez Win XP. Niestety to nie pomogło. Wcześniej naładowałem porządnie akumulator w databanku, żeby nie było problemów z zasileniem. Ściągnąłem nawet programik do sprawdzania twardego dysku, czy nie jest uszkodzony (nie jest). Problem dalej istnieje...:evil: Czy ktoś z szanownych Forumowiczów wie, o co biega (nie mam umysłu technicznego a lekarski)? Inaczej sformatować, czy od razu do serwisu?
Tomek, Paprochwbody