Treasures of Zakynthos - 4K Timelapse Film
Witajcie,
zapraszam na premierę online mojego najnowszego filmu pt. Skarby Zakynthos, która odbędzie się 22 lutego o godzinie 19:00 na Vimeo.
Link do wydarzenia na facebooku: https://www.facebook.com/events/905392679480868/
4 wyjazdy, 840 godzin spędzonych na Zakynthos, 2000 km przejechanych na wyspie, 28 dni zdjęciowych, 380 godzin postprodukcji, 100 kg sprzętu filmowego.
Film "Treasures of Zakynthos" to zrealizowana w calości w technice timelapse podróż po najpiekniejszych zakątkach wyspy.
Niektóre z nich są typowymi atrakcjami turystycznymi, inne to miejsca wyjątkowe, ciche i magiczne. Prawdziwymi skarbami okazują się być te nieeksplorowane masowo.
Dzięki temu filmowi widz jest w stanie doświadczyć niezwykłego charakteru oraz magii nietuzinkowych greckich krajobrazów.
Całość rejestrowana za pomocą aparatów: Canon 6D, 5D Mark III, 5D Mark II i 7D. Materiał wynikowy 5K+.
Behind The Timelapse czyli timelapse timelapse'a:
http://vimeo.com/102844635
Pozdrowienia!
Odp: Treasures of Zakynthos - 4K Timelapse Film
Timelapse z behind the timelapse wymiata! Czekam z niecierpliwością na efekt finalny :)
Zapomnieliscie o jednej rzeczy mianowicie o ilosci mAh wyssanych z akumulatorow, bylaby to chyba najwieksza liczba :) Timelapse timelapse'a bardzo fajny i niecierpliwie czekam na premiere.
Byłem tam w ubiegłym roku w wakacje. Wyspa bajka. Film w pełni oddaje klimat jaki tam panuje.
Śledzę profil na FB ;)
Kupa roboty.... w sumie niepotrzebnej nikomu ale jednak szacun :D
Z tym nikomu to bym nie przesadzal. Okaze sie po premierze.
No chyba że na zlecenie greckiej wyspy ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
zanussi
Kupa roboty.... w sumie niepotrzebnej nikomu ale jednak szacun :D
Pierwszy raz pojechałem na Zakynthos w 2014 w czerwcu, bo realizowałem zdjęcia timelapse do filmu dokumentalnego o skoczkach na linach "Dream Walker - Around The World in 80 Jumps" - Dream Walker. Around the world in 80 jumps
Wyjeżdżaliśmy kilka dni przed tym jak księżyc był w nowiu, całkowicie zszedł z nieba - ominęło mnie najlepsze ujęcia Zatoki Wraku z Drogą Mleczną. Kilka dni po powrocie do domu zobaczyłem zdjęcie lokalnego fotografa właśnie z Wrakiem i ciemnym niebem. Przeszukałem cały internet - YouTube, Vimeo i nigdzie, ale to nigdzie nie ma takich ujęć. Bardzo mnie to zmotywowało i postanowiłem tam wrócić w sierpniu, kiedy warunki na astrofotografię są najlepsze. Wyprodukowałem niezależny film, który na pewno będzie dla mnie ogromną promocją, ale docelowo oczywiście materiał chcę sprzedać - wyspa, biura podróży, stock, firmy zajmujące się dystrybucją materiałów 4K, firmy typu Samsung, Sony, LG, które produkują telewizory 4K i szukają pięknych i ostrych ujęć :D Także stwierdzenie "niepotrzebnej nikomu" uważam za totalnie nietrafne. Poza tym jest zawsze szansa, że odezwie się do mnie potencjalny klient na taki film.
Pozdrowienia, premiera tuż tuż :D
Obejrzałem. Świetna robota! Najbardziej zachwycają mnie ujęcia z Drogą Mleczną - przepiękne.
Genialne, urokliwe bardzo i znakmicie zmontowane :)
Film super, ale chyba warsaw halla wygrywa i tak :)
Niezłe przedsięwzięcie... organizacyjnie, logistycznie, sprzętowo no i przede wszystkim czasowo. Gratulacje!
Niesamowite są Twoje dzieła, tak idealnie czyste, skomponowane, przemyślane. Jesteś młody, na pewno odniesiesz sukces w branży z takim talentem! Czapki z głów.
Miazga, po prostu miazga!
Jedno zastrzeżenie, czy da radę przerzucić ten film na YT również? Chciałem obejrzeć w full hd na telewizorze a niestety vimeo nie chodzi na Philipsie :(