zapytała firma Adobe przyszłych użytkowników programu Lightroom. Niektóre odpowiedzi okazały się dość ciekawe ;)
Wersja do druku
zapytała firma Adobe przyszłych użytkowników programu Lightroom. Niektóre odpowiedzi okazały się dość ciekawe ;)
a ja mam okolo 5 tys i jakies 15 tys na plytach :-) z tego roku mam juz okolo 500 :roll:
Ja ilośc czy na wielkość..
Ja mam na dysku jakieś 200GB + koło 200 CD + 50 DVD
na ilość to nie mam zielonego pojęcia..
Hmm... troche sie zdziwilem - tylko ok. 17.500 fotek (18.5GB), ok. 2 lata pstrykania - mimo wszystko spodziewalem sie wiecej. No ale ankiety byla dla, khe khe, PRO, także ja tam cicho siedzę :mrgreen:
(BTW, a z tego 3.5k dostepne na WWW :))
hehe ja po ostatnich zakupach zrzucam spowrotem wszystko na dysk wiec bede mial do konca tygodnia cos okolo 70GB RAW'ow z czego 289 na stronie :-):mrgreen:
5.242 szt. 29 GB
8900 + 15cd
U mnie 13 423.
U mnie 7 276, ale tylko około 500 dSLRem Canona (kupiłem go w lutym) - wcześniej kompakt HP ;)
a swoich ? :roll:Cytat:
Zamieszczone przez FOTOGRAF
ja mam "milion pincet sto dziewincet" i co lapie sie ? jestem profi ?
swoich -18 240
wszystkich - 34 500
ja dalej licze...
narazie licze same foldery - jestem przy 12213495458'mym
i to na trzecim HDD'ku :mrgreen:
fotki dopiero pózniej bedę liczył...
ale będzie tego sporo, więc odpuście sobie bo i tak mam więcej 8-)
żenada...
6.666 - niezła liczba co? :)
no i jakieś 30 cd skanów z negatywów
Nie wiem... Za duzo w megabajtach i sztukach... Za malo dobrych...
Jak wogole mam jakies dobre ;)
Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
ja tam tylko dobre trzymam na dysku ;)
Widzę, że w porównaniu do niektórych to ja mam na dysku "NIC" ;) Tylko 3 Gb zdjęć (i to RAWów :D), no i 3 płyty DVD. Malutko ;)
To po co udzielasz sie na tym zenujacym forum, w tak zenujacym watku? Przeciez sa inne, bardziej "elytarne" :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Zielony
10 sztuk. Nic więcej. Reszta przepalona leży opisana w szafie. A jak padnie dysk to stracę te 10 którymi sie bawię aktualnie:)