Witajcie,
mój pierwszy post na tym forum zacznę od pokazania paru fotek z Wrak Race w Sopocie. :)
Aparat to nie Canon, lecz Olympus TG-630
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Wersja do druku
Łomattko, moto SPORT? Chyba raczej MOTORZEŹNIA... ;-)
Zdjęcia bardzo fajne!
Heh, masz rację :D dzięki! Następne będą już z normalnych wyścigów/ rajdów ;)
Fajne ujęcia :) Btw nienawidzę tego wrakrace czy jak tam to się zwie.
Jeszcze raz ujęcia z kolejnego Wrak Race. Mam nadzieję, że przypadną do gustu ;)
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
Teraz kolej na "normalne" wyścigi i rajdy :D Tym razem przedstawiam zdjęcia z amatorskiego wyścigu górskiego na pomorzu czyli pierwszą Gniewińską Górkę.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
Tak, wiem, że są duże szumy, ale miałem wysokie ISO ustawione, bo w lesie ciemno. :roll:
Fotki z 6 Rajdu Niepodległości
26.
27.
28.
29.
30.
31.
32.
33.
Krytyka mile widziana ;)
32 na maxa nieostre... i ten podpis :O
niczym zaczniesz sie chwalic zdjeciami to moze najpierw naucz sie dostosowywac czas i sposob fotografowania
do danej predkosci przejezdzajacego samochodu
nikt nie powie ci ile ma byc w danej sytuacji wiec musisz na zasadzie prob i bledow dojsc do tego jak nadazasz za akcja
bo naprawde zle sie patrzy na nieostre zdjecia..
ps: wrak nie jest dobrym miejscem do nauki, bo tam "ciekawe" zdjecie zrobisz nawet telefonem
No cały czas kombinuję z różnymi ustawieniami i z każdym kolejnym rajdem czegoś nowego się uczę lub staram się eliminować pewne niedociągnięcia z poprzednich zdjęć. I niestety jest parę nie ostrych, to prawda, no ale cóż, następnym razem będzie pewnie lepiej :D
Moim zdaniem, musisz jeszcze potrenować, ciężko odszukać ostre zdjęcia.
Powodzenia i wytrwałości.
Myślisz, że byłaby duża różnica pomiędzy moim kitem i 70-300 f/4-5,6 Canona jeśli chodzi o ostrość i barwy?
Kit ma inny zakres ogniskowych. Do "szybkich" ujęć przydatny jest napęd USM.
Bywa, że ostrość jest mylona z poruszeniem zdjęcia.
Musisz przeanalizować EXIF-y, jakie czasy, jakie bardziej przydatne ogniskowe.
Mogę Ci polecić niedrogą elkę 70-200/4 L USM, bo warto ją mieć dla jakości optycznej i napędu.
Używane są w okolicach 1,5k PLN.
Też się nad nią zastanawiałem, ale czy nie będzie mi przeszkadzał brak stabilizacji?
No to czas na pierwszy "poważniejszy" rajd i uczenie się nowego obiektywu - 70-200L :D
34.
35.
36.
37.
38.
39.
40.