Witam w mojej galerii. Dziękuję serdecznie, że poświęciłaś/poświęciłeś swój cenny czas oby zajrzeć tu.
1.
Mod.Ola.
2.
Mod.Daria.
Wersja do druku
Witam w mojej galerii. Dziękuję serdecznie, że poświęciłaś/poświęciłeś swój cenny czas oby zajrzeć tu.
1.
Mod.Ola.
2.
Mod.Daria.
3.
Fot.2i3 Biometar 80/2.8MC
Mod.Ola
fotki super
pisz za każdym razem, jakiego szkła używałeś
powodzenia!
Dziękuję serdecznie. Fotografie 1 i 4 wykonane niezbyt "portretową" sigmą 18-35/1.8. ;)
W pierwszym podobały mi się płytki a nie miałem się jak odsunąć.
W czwartym przerysowana perspektywa to zamierzony środek.
Pozostałe to mój ulubiony Biometar 80/2.8 MC. Przymkniętym można się "pokaleczyć", natomiast przy pełnej dziurze jest mięciutki lecz ostrości mu nie brakuje. W fot. nr 3 "niby cross" to nie obróbka.
7.
Mod.Ola.
Szkło: Biometar 80/2.8MC, f/2.8
czyli warto kupić przejściówkę na szkła z 6x6, ja mam Wołnę 80/2.8 i Flektogona 50mm/4
tylko drogie toto
co to jest freestyler?
igor58 są to szkła dla normalnych ludzi, którzy nie mają odchyleń w stronę oceny szkieł w powiększeniu 1:1. ;)
A w moim odczuciu dają bardzo ciekawy obrazek. Co najlepsze bez najmniejszego problemu dają się podpiąć pod ff nawet na gumie (freelensing). Poszukaj: palecwnosie.pl ;)
dzienx
8.
Mod. Kasia.
Fajne masz portrety
Jaskier. Dziękuję.
9.
naprawdę szacun!
szkoda, że nie piszesz, jaki aparat i jakie szkło (w tych ostatnich)
Używam 7D. Jeśli chodzi o nr8 to nie pamiętam. Fotografia dawno popełniona. Chyba 35/2.0 .Nr9 Sigma 18-35/1.8.
10.
Mod. Ania.
Biometar 80/2.8 MC na pełnej dziurze. Słońce w plecy, doświetlane białą dużą blendą.
11.
Szkło jak wyżej. Słońce przez "dyfuzor" z chmur. :)
Mod. Patrycja.
Szkło 24-105L
12.
13.
16.
Dark side of the women.
Zdjęcie niestety poniżej Twojego poziomu. Popraw też byka w ang. opisie
Gdybyś zechciał powiedzieć co masz na myśli. Uwagi - wskazówki?
Kolor skóry, światło, mina modelki. Odnośnie byka to "the" jest zbędne
Dziękuję serdecznie za wskazówki. Co do światła, to zdaniem niektórych przydała by się kontra na włosy. Tu miałem lampę z czerwonym filtrem, jednak wyłączyłem ją. Tak więc wybór świadomy. Kolejną sprawą, to brakuje mi trójkąta Rembrandta. Ale znów tu z różnych przyczyn - odpuściłem. Mina - to już bardzo subiektywne.
Może to brzmi jak tłumaczenie, ale głównie chodzi mi, abyś wiedział co mną kierowało przy popełnieniu tej fotografii.
Równocześnie bardzo proszę o to, abyś zawsze pisał co Tobie nie pasuje. Daje to spojrzenie mniej subiektywne od mojego. :)
Jeszcze raz. Wielkie dzięki i pozdrawiam.
Z pięknej dziewczyny z wcześniejszych zdjęć na 16. niewiele zostało. Kolor skóry, cienie pod oczami, wór pod okiem szczególnie widoczny z prawej strony. Mam tylko laptopa ale prawe oko wygląda jakby zostało podbite. Poprzednie bardzo mi się podobały i taki poziom bym chciał kiedyś osiągnąć ;)
Szkło wykorzystane do obu fotografii: Takumar 50/1.4 na pełnej dziurze.
17.
Ola.
18.
Mariusz.
Przemku nie mogę wyjść z podziwu jak to szkiełko wyrysowało :-)
"the" moze zostac. Jest to odznacznik do tej jednej kobiety. Natomiast "women" - to kobiety to liczba mnoga i niepasuje do zdjecia chyba ze autorowi chodzi o to chodzi.
Samo zdjecie wyglada jakby lampa z jednej strony nie zapalila. Byloby ciekawe dolozyc swiatlo troche mniejsze z prawej strony i wyostrzyc, postarzyc ta czesc twarzy w photoshopie. Calkiem niezla idea. Musze sprobowac. Zdjecie na czarnym tle z jednej strony twarz aniolka a z drugiej diabelka i jeszcze mozna jakies delikatne czerwone swiatlo dac na tyl. :D:D
Na pewno nie spodoba sie to kolezankom z forum ale bedzie cos innego.
Jeśli chodzi o fotografię nr 16 to oświetlenie jest zamierzone. Ciepła konta i inne światełko jest na jednej z poprzednich fotografii. A kolor? No cóż, *troszkę przegiąłem. Trzeba było zmienić ustawienia monitora. ;)
*troszkę więcej niż "troszkę". Niemniej dziękuję serdecznie za komentarze i dzielenie się pomysłami.
20 bardzo przyjemne zdjęcie, niby delikatne ale bardzo pociągające.
RobertON
Dziękuję serdecznie. Dokładnie na tym mi zależało, nawet w postprodukcji.
Tak, 20 przyciągnęła mój wzrok w bardzo pozytywny sposób.
Subtelna dziewczyna.
Faktura tła ciutkę może rozpraszać jedynie.
Tryton jak robaczków nie ma, to trzeba na coś (kogoś) się przerzucić. :)
Dziękuję wszystkim za komentarze.
21.
Mariusz.
Ogólnie mi się wydaje, że powinieneś kontynuować kierunek pt. "portret". Nie umiem jakoś konkretnie ocenić tych prac (słabo się znam na portretach), ale wydaje mi się, że idziesz w dobrym kierunku.
A miałeś dopisywać - czym to zostało zrobione ?
Tym razem 24-105L.
Bardzo ładne zdjęcia. Miło popatrzeć na coś co wygląda dosyć naturalnie (chodzi o obróbkę).
Miło czytać takie komentarze. :)
Miło oglądać Takie prace. :)
Bardzo fajne, ciekawe zdjęcia. Bez zagłębiania się w szczegóły...mają jedną cechę wspólną - zatrzymują wzrok, zwłaszcza te studyjne. Gratulacje.
25.
Katarzyna.
26.
Katarzyna.